Bernarda Alban talo saa ensi-iltansa 10.4.

Espanjalainen supertähti Carmen Linares konsertoi Kuopion kaupunginteatterissa

Flamencomusiikin supertähti Carmen Linares saapuu ensi viikolla Kuopioon. Hän osallistuu keskiviikkona 10.4. Bernarda Alban talon ensi-iltaan ja seuraavana päivänä tulkitsee maansa kansallisrunoilija Federico García Lorcan tekstejä Minna-näyttämöllä pidettävässä konsertissa.

Carmen Linares on flamencolaulun elävä legenda ja flamencon cante jondo -tyylin mestari. Häntä on arvostettu ainutlaatuisen voimakkaan äänensä vuoksi siitä lähtien, kun hän 18-vuotiaana julkaisi ensimmäisen levynsä. Linaresin ura on kestänyt 50 vuotta ja hän on flamencon kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita.

Konsertissa Linaresia säestää flamenco-soittaja, pianisti Pablo Suarez. Esityksessä kuullaan myös Lucía Espíniä, Linaresin tytärtä, joka lausuu runoja ja laulaa Carmenin kanssa. Konsertissa on mukana myös suomalainen, kansainvälisesti menestynyt koreografi-tanssija Kaari Martin. Martinin monisävyiset tulkinnat tuovat uusia ulottavuuksia esitykseen.

”Linaresin musiikilla on ollut valtava vaikutus koko flamencon tekijöiden sukupolveen myös täällä Suomessa”, sanoo Bernarda Alban talon koreografi Kaari Martin. ”Tein ensimmäisen varsinaisen flamencokoreografiani juuri Linaresin Zorongo Gitanoon Kajaanin koreografiakilpailuun vuonna 1996 ja voitin sillä elämäni ensimmäisen palkinnon”, hän naurahtaa. ”Aika osuvaa, että koko hankkeen kapteeni, ohjaaja Anne Rautiainen oli kuunnellut nimenomaan tätä levyä valmistautuessaan teokseen. On todella kova juttu, että saimme Carmenin laulamaan uudet versiot Lorcan runoista nimenomaan Kuopion näytelmää varten.”

 

Kaksi taiteilijatapaamista ilmaistilaisuuksina

Ensi-illan ja konsertin lisäksi teatteri järjestää myös kaksi taiteilijatapaamista, joihin on vapaa pääsy. Keskiviikkona 10.4. klo 18.15-18.45 näyttelijä Henna Haverinen haastattelee Minna-lämpiössä Carmen Linaresta ja Bernarda Alban talon ohjaajaa Anne Rautiaista. Torstaina 11.4. konsertin jälkeen klo 20.15-21 Anne Rautiainen haastattelee Minna-lämpiössä illan esiintyjiä Carmen Linaresta, Pablo Suarezia, Lucía Espíniä sekä Kaari Martinia.

 

Lue lisää Kuopion kaupunginteatterin verkkosivuilta.