Kallavesj´ -messut Kuopiossa 29.-31.3.2019

Savolainen veneilykausi avataan Kallavesj´-messuilla

Kuopio -hallissa  29.-31.3.2019 järjestettävät Kallavesj´-messut tarjoaa tänä vuonna entistä enemmän nähtävää ja koettavaa. Myös messujen aukioloaikoja on pidennetty. Vuosittainen veneilyn, matkailun ja vapaa-ajan suurtapahtuma on yleisölle ilmainen ja kulkemista helpottamaan on järjestetty maksuton bussikuljetus Kuopion keskustasta.

Mukana kaikki alueen venealan toimijat

Tänä vuonna jo 56. kertaa järjestettävillä messuilla ovat mukana kaikki suurimmat kuopiolaiset venealan toimijat, joten nähtävillä on todella kattava mallisto kauden veneuutuuksia ja kestosuosikkeja. Luvassa on myös työnäytöksiä, tietoiskuja, luentoja ja kalastusvinkkejä. Myös viime vuoden messujen suosikkia SUP-lautailua on mahdollista testata tänäkin vuonna. Kallavesj´-messut avaa Pidä Saaristo Siistinä ry:n puheenjohtaja Bengt Westerholm.

Messupäällikkö Jani Kelon mukaan etenkin veneiden huoltoon liittyvät työnäytökset ovat olleet erittäin suosittuja messukävijöiden keskuudessa. ”Tämän vuoden uutuus on kalastusopas Teemu Hiltusen pitämät tietoiskut, joissa hän neuvoo kalastukseen liittyvissä asioissa. Sunnuntaina ohjelmassa on erittäin mielenkiintoinen luento, jossa Seppo Häyrinen kertoo matkastaan maailman ympäri S/Y Lady Rosella. Kuopion Pursiseuran osastolla Minustako veneilijä -infoissa on tarjolla paljon tietoa veneilyharrastuksen aloittamisesta. Messujen ohjelmassa on päivittäin myös huikea Kallavesj’ muotinäytös, joka esittelee tulevan kesän trendit.” 

Messuilla on hauskaa tekemistä myös lapsille

Vanhempien tutustuessa laajaan messutarjontaan, voivat yli 3-vuotiaat lapset touhuta ohjatusti Jenga-Jengalan järjestämässä maksuttomassa Pikku-Kipparin puuhanurkassa. Pienemmille lapsille on järjestetty lisäksi pieni levähdys- ja leikkipaikka Kahvila Kummelin yhteyteen. Messualueelta löytyy myös tehtävärasteja, joiden vinkkejä seuraamalla pikkuseilorit voivat lunastaa osansa merirosvojen aarteesta. Jenga-Jengalan halittavan hurmaava Jenguli-maskotti ilahduttaa muksuja sunnuntaina kiertelemällä alueella.

Ilmainen sisäänpääsy ja bussikuljetus

Messujen sisäänpääsy ja ohjelma on yleisölle ilmainen, ja sen mahdollistaa tapahtuman pääyhteistyökumppani Savon Sanomat.  Tänä vuonna myös perjantain ja lauantain aukioloaikoja on jatkettu yleisön toiveesta. Messut ovat avoinna perjantaina klo 11-19, lauantaina 10-18 ja sunnuntaina 10-16.

Kallavesj’-messuille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Kuopion keskustasta. Bussin lähtö- ja päätepysäkki sijaitsee Maljalahdenkadulla kaupungintalon takana, josta bussikuljetukset lähtevät puolen tunnin välein. Oma auto on suositeltavinta ajaa Puijonkatua pitkin keskustan Toriparkkiin jonne on opastus Kuopioon sekä etelästä, että pohjoisen suunnalta saapuville.  Itse messupaikalla, Kuopio-hallin edustalla on rajallinen määrä maksullisia pysäköintipaikkoja. Järjestäjän mukaan paikalle saapuvien kannattaa varautua siihen, että nämä paikat täyttyvät melko nopeasti.

Tutustu messuohjelmaan ja näytteilleasettajiin