Nature Activity Park Puijolle

Puijolle uusi elämys- ja aktiviteettipuisto

Kaupunkilaisten toiveisiin vastataan Kuopiossa – ensimmäisenä Puijon uusista toiminnoista julkistetaan elämys- ja aktiviteettipuisto.  Uuden Nature Activity Parkin takana on mäkihyppyvalmentajana tutuksi tullut Pekka Niemelä, SeikkailuKuopion toimitusjohtaja Arto Jauhiainen sekä kansainvälisen matkailun parissa toimiva Markku Komppula. Perustettava aktiviteettipuisto tulee tarjoamaan Puijolle elämyksellisiä ja moderneja liikunnallisia palveluja.

Muista Puijon suunnitelmista kerrotaan lisää aivan lähipäivinä, sillä Kuopion kaupunginhallitus päättää Puijon yrittäjän valinnasta 18.3.2019 kokouksessaan. Puijon torni ja Puijon maja tulevat siis tarjoamaan ravintolapalveluita jatkossakin. Lisäksi kaupunki suunnittelee rakentavansa kaupunkilaisten toivomia kulkuyhteyksiä Puijon urheilulaaksosta huipulle. Tällä parannetaan sekä Puijon saavutettavuutta, samalla yksityisautoilua vähentäen.

Uudenlaista tekemistä kaikkina vuodenaikoina

Kuopiolainen Pekka Niemelä ( kuvassa ) on valmistellut ideaansa jo useiden vuosien ajan toimiessaan eri puolilla maailmaa mäkihyppyvalmentajana: ”Mäkihyppy- ja hiihtourheilukeskukset kaipaavat ympärilleen myös muita aktiviteetteja. Totesimme tilaisuutemme tulleen, Kuopion kaupungin avattua yrityshaun Puijolle. Tavoitteemme on saada Kuopion ja lähialueiden ihmisille uudenlaista liikunnallista ja elämyksellistä tekemistä hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Samalla tarjotaan kauempaakin tuleville lisämotiivi saapua Kuopioon käyttämään majoitus- ja muita matkailupalveluita. Näin voimme olla ylpeitä ainutlaatuisesta yhteisöllisyyttä vahvistavasta Puijosta”, Niemelä maalailee.

”Erityistä huomiota olemme kiinnittäneet siihen, että liikunnallisia ulkoilma-aktiviteetteja riittää luonnon huvipuistossamme koko perheelle, kaikkina vuodenaikoina. Kerromme asiasta lisää vaiheittain”, Niemelä jatkaa.

”Olen iloinen siitä, että kaupunkilaiset ovat tammi-helmikuun aikana avoinna olleessa verkkokyselyssä antaneet vahvan tuen tämän kaltaisille suunnitelmille. Uskon lisäksi, että Mika Kojonkosken Team China -projektin saama valtava mediahuomio Kiinassa hyödyttää myös tätä hanketta.” 

Puijon maisemaa iltahämärässä.

Tavoitteena aktiivisten ihmisten vapaa-ajan viettopaikka

Kuopion kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Jari Kyllösen mukaan kaupunki on käynyt rakentavia keskusteluja hankkeesta myös ELY-keskuksen kanssa. Kaupungin roolina on parantaa erityisesti Puijon saavutettavuutta erilaisilla hissiratkaisuilla urheilulaaksosta. Tässä yhteydessä kaupunki esittää Puijon itärinteellä sijaitsevan, luontoarvoiltaan Puijon lakialuetta arvokkaamman alueen luovuttamista suojelualueeksi sekä Puijon lakialueen ja länsirinteen liikunta-alueen suojelustatusten purkamista. Suojelualueen vaihdos hyödyttäisi sekä luonnon monimuotoisuutta että Puijon matkailu- ja virkistyskäyttöä.

Kaupungin yritysasiamies Unto Juutisen mukaan Puijosta on nyt mahdollisuus tehdä aktiivisten ihmisten vapaa-ajan viettopaikka, joka kuopiolaisten lisäksi kiinnostaa myös matkailijoita: ”Ihmiset liikkuvat tekemisen, ei hotellien perässä. Ulkoaktiviteettipuisto täydentää hyvin Puijon alueella vireillä olevia muita hankkeita kuten Antikkalan kehittämistä.”

www.visitpuijo.fi