Snowcross SM Kuopiossa

Kuopion SM Snowcross -osakilpailuun yli 140 kuljettajaa

Tulevana viikonloppuna 16.-17.3.2019 Puijon Pesäpallostadionilla järjestettävään, kauden kolmanteen Snowcrossin SM -osakilpailuun on ilmoittautunut kaikenkaikkiaan 143 kuljettajaa. Edellisen, Tornion kisan jälkeen Pro -luokan kärjessä pisteistä taistelevat Team Loukon väreissä ajava, Kauhajokelainen Mikko Osmo sekä  Vuokatti Racingin Eetu Karjalainen. Kyseessä on Euroopan kovatasoisin moottorikelkkojen kilpasarja ja kovimmat SM-luokat;  Pro ja Pro Lite ajavat osakilpailut viikonlopun molempina päivinä. Paikallisten katsojien iloksi osallistujaluettelosta löytyy myös jopa 25 pohjoissavolaista kuskia.

Tapahtuma-alueen portit avautuvat yleisölle molempina päivinä klo 08:30. Pro -luokkien karsintaerät ajetaan noin klo 12.30 alkaen ja SM -finaalit noin klo 16 alkaen, mutta paikalle kannattaa suunnata viimeistään klo 15 paikkeilla alkavaan Jyri Keskiahon huikeaan FSX Showhun. Supersuosittujen Mini- ja Micro Junior -luokkien myötä mukana on myös huima määrä alle 11 vuotiaita nuoria kuskeja, joten jännitettävää riittää molempina päivinä heti aamusta alkaen!

Huikeat puitteet kilpailijoille ja katsojille

Puijon Pesäpallostadion taipuu upeasti snowcross -areenaksi ja tarjoaa paitsi ainutlaatuisen radan, myös aivan huippuluokan katselupaikat yleisölle. Stadionin katsomosta kisaa pääsee seuraamaan todella läheltä. Osa katsomosta on rajattu erilliseksi anniskelualueeksi, joten sopiva katselupaikka löytyy niin perheille kuin aikuisillekin! VIP -katsomo sijoittuu aivan lähtöalueen viereen, keskelle katsomon alareunaa. Kaiken kaikkiaan tapahtumaa mahtuu seuraamaan noin 2000 katsojaa per päivä.

Tapahtuma-alueelta löytyy myös kelkkamerkkien näytteilleasettajia sekä lähiruokakojuja. Tapahtuman juontaa kelkkakansan rakastama kuuluttaja Jarkko Ylläsjärvi ja väliaikameininkiä tarjoilee Jyri Keskiahon huikea FSX Show! Lauantai-illan extrana yleisöä hemmotellaan vielä mies miestä vastaan ajettavalla Dominator -kisalla, jossa radalla on kaksi kuskia kerrallaan, pudotustaktiikalla. Lauantain kisapäivä huipentuu klo 18.30 järjestettävään ilotulitukseen, jonka jälkeen juhlintaa voi jatkaa keskustan Apteekkarin virallisilla Snowcross -jatkoilla! Luvassa on siis todellinen kelkkakansan unelmaviikonloppu, jota ei kannata jättää välistä!

Alle 15 vuotiaat ilmaiseksi sisään sunnuntaina

Tapahtuman lipunmyynti on avoinna Lippuagentin verkkosivuilla, josta voi ostaa joko yhden tai kahden päivän lippuja niin lapsille, aikuisille kuin perheillekin. Alle 7-vuotiaille lapsille tapahtuma on maksuton koko viikonlopun ajan ja sunnuntaina tapahtumaan pääsevät veloituksetta kaikki huoltajan seurassa saapuvat alle 15-vuotiaat. Lippuja on mahdollista ostaa myös paikan päältä lippuportilta.

Tiivistunnelmainen snowcross on jännittävää seurattavaa!

Tapahtumaan saapuminen

Kuopion SM Snowcrossiin on opastus kaikilta tärkeimmiltä pääväyliltä moottoritieltä lähtien. Yleisön pysäköintialueet sijaitsevat Puijon Pesäpallostadionin ja Puijon hiihtostadionin välissä ja sinne käännytään Suurmäentieltä.  P-alueelta on tapahtumapaikalle kävelytietä pitkin noin 800 metrin kävelymatka, mutta välille on klo 10 alkaen järjestetty non-stoppina ajava ilmainen minibussikuljetus. Lähin bussipysäkki sijaitsee Suurmäentiellä ja Kuopion keskustasta sinne kulkee suoraan ainakin linjat 6 ja 7. Auton voi siten halutessaan jättää vaikkapa toriparkkiin ja saapua paikalle bussilla. Kuopion paikallisliikenteen reaaliaikaiset aikataulut löydät tästä.  Vilkkaan tapahtumaviikonlopun innoittamana Snowcross stadionin ja keskustan välille voi tilata myös erikoishintaisen kisakyydin Kuopion Taksiykkösiltä. Taksin hinta on 10 € / suunta ja sen voi tilata puhelimitse numerosta 0200 111 01. Taksilla pääsee siten perille aivan stadionin portille saakka ja samoin tuolta Taksiykkösten väliaikaiselta taksitolpalta kyyti takaisin keskustaan hoituu varsin kätevästi.

Livelähetykset suorana kisapaikalta

SM Snowcross on toki parasta paikan päällä, mutta livelähetystä voi seurata Livesports.fi YouTube -kanavalla kisapäivinä klo 08:00 alkaen. Lisäksi illan finaalit näytetään suorana AlfaTV:ltä.

Katso tarkempi ohjelma tapahtuman verkkosivuilta