Kuopiossa ennätysmäärä kansainvälisiä kongresseja vuonna 2018

Kuopiossa tehtiin vuonna 2018 jälleen uusi ennätys kansainvälisten kongressien sekä kongressikävijöiden määrässä. Viime vuonna Kuopiossa järjestettiin 33 kansainvälistä kongressia, joissa vieraili 1991 osallistujaa. Kansainvälisen kongressimatkailun kokonaismatkailutulovaikutus oli Kuopiossa viime vuonna lähes 2 670 000 euroa.

Vastaavat luvut vuonna 2017 olivat 17 järjestettyä kansainvälistä kongressia, noin 1400 osallistujaa sekä lähes 1 830 000 euron kokonaismatkailutulovaikutus.

”Systemaattinen työ alueemme kokous- ja kongressimatkailun ympärillä sekä ennen kaikkea kongressien hakemisen tukeminen tuotti edelleen viime vuonna hyvää kasvua alueen tilastoihin. Olen innoissani kasvusta, jota raportoimme jo useana vuonna peräjälkeen. Kuopio Convention Bureaun johdolla tehty koordinointityö tuottaa laajalti taloudellista hyvinvointia koko alueelle, kuten nyt julkaistut luvut osoittavat”, toteaa Kuopio-Tahko markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Puustinen.

 

Kuopio 9. suurin Suomen kongressikaupunkien vertailussa

Suomessa järjestettiin kaiken kaikkiaan yhteensä 752 kansainvälistä kongressia, joihin osallistui noin 89 000 kongressikävijää Suomesta ja ulkomailta. Kävijämäärällä mitattuna Suomen suurimpiin kongressikaupunkeihin kuuluvat Helsinki, Tampere, Espoo, Turku, Jyväskylä sekä Oulu. Kuopio piti vuosien 2016 ja 2017 tapaan yhdeksännen sijansa kongressikaupunkien kotimaisessa vertailussa.

Kansainvälisistä kongresseista Suomessa tehdään vuosittaista seurantaa Visit Finlandin toimesta. Kilpailu kansainvälisistä kongresseista on kova, mutta Suomi pärjää hyvin.

 

Tiede- ja tutkimusorganisaatioilla merkittävä rooli Kuopion kongressimatkailussa

Kuopiosta löytyy vahvaa tieteellistä osaamista ja se on yksi merkittävimmistä tekijöistä alueen kongressimatkailun kehitykselle. Lähes kaikki Kuopiossa järjestetyistä kansainvälisistä kongresseista ovat tiedepohjaisia ja Itä-Suomen yliopisto, Kuopion yliopistollinen sairaala sekä Savonia-ammattikorkeakoulu ovatkin keskeisimpiä kongressien kutsujia Kuopiossa.

Tieteentekijöiden mahdollisuuksia järjestää kongressi Kuopiossa pyritään edesauttamaan Kuopio Convention Bureau Oy:n toimesta.

”Kuopio Convention Bureau tarjoaa maksutonta apua kongressien hakemiseen ja järjestämiseen Kuopiossa. Kongressit ovat erittäin hyvä alusta kuopiolaisille tieteentekijöille tuoda esille osaamistaan kansainväliselle tiedeyhteisöille ja samalla nostaa Kuopio yhdeksi merkittävimmistä kaupungeista tutkimuskentällä”, kertoo Kuopio Convention Bureau Oy:n markkinointipäällikkö Kirsi Vartiainen.

 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Wille Markkanen
Kuopio Convention Bureau Oy
Puh: 044 553 7775
wille.markkanen(a)kuopiotahko.fi