Havainnekuva uudistetusta Kanttilasta

Kanttilan kunnostamiseen kerätään varoja

Suunnitelmat Kanttilan eli Minna Canthin kotitalon kunnostamiseen ovat valmistuneet ja varoja kerätään nyt joukkorahoituksen kautta. Minna Canthin talo -yhdistys on perustettu vuonna 2016 ja sen tavoitteena on pelastaa kirjailija ja tasa-arvotaistelija Minna Canthin kotitalo kulttuurikäyttöön. Projektin tavoitteena on kunnostaa Kanttila – Canthin koti, kauppa ja kokoontumispaikka, mutta myös talo, jossa puolustettiin sivistystä ja edistettiin tasa-arvoa.

Minna Canth asui Kanttilassa nuoruusvuosinaan 1853-1863 ja muutti takaisin jäätyään leskeksi vuonna 1880 ja eli siellä aina kuolemaansa saakka, vuoteen 1897. Kanttilassa Minna Canth kirjoitti näytelmiään, toimi kauppiaana ja vaikutti yhteyskunnallisiin keskusteluihin.

Yhdistyksen tavoite edellyttää mittavia korjaus- ja muutostöitä. Minna Canthin talo ry on kuitenkin lähellä onnistumista, sillä ensimmäistä kertaa Kanttilan kunnostusyritysten historiassa suunnitelmat on laadittu yhteistyössä taide- ja rakennusalan ammattilaisten kanssa.

 

Suunnitelma Kanttilan uudistamisesta

Suunnitelmana on toteuttaa Kanttilassa mittavia muutos- ja korjaustöitä, jonka myötä kaikki rakennuksessa oleva huono materiaali tullaan poistamaan. Kohde on arvotettu historiallisesti merkittäväksi kohteeksi maisemansa, historiansa sekä henkilöhistoriansa ansiosta.

Kanttilassa on yhteensä 1700 neliötä ja ne jakautuvat kolmeen eri kerrokseen. Ensimmäiseen kerrokseen on suunnitteilla Minnan kahvila & kauppa. Kahvila toimii kohtaamispaikkana, jonka yhteydessä on taidekauppa sekä info. Toisesta kerroksesta löytyy Minnan koti, eli residenssi- ja työtiloja ja Minnan ullakolta, eli kolmannesta kerroksesta kesäkäyttöön soveltuva näyttely- ja monimuototila. Kanttilan pihalle suunnitellaan Minnan kuistia, joka toimisi erilaisten tilaisuuksien ja konserttien pitopaikkana.

 

Joukkorahoituskampanja on käynnistetty

Minna Canthin talo ry on yleishyödyllinen ja aatteellinen yhdistys. Yhdistys on saanut rahoitusta julkisilta ja yksityisiltä tahoilta, joiden turvin yhdistys on käynnistänyt suunnitteluprosessin sekä vastannut kiinteistön kuluista ja sen hankinnasta. Kunnostuksen on arvioitu maksavan kolme miljoonaa euroa. Yhdistys on käynnistänyt myös joukkorahoituskampanjan osoitteessa mesenaatti.me.

Hanketta voi rahoittaa joukkorahoituksen kautta, lahjoittamalla tai liittymällä kannattajajäseneksi. Lue lisää yhdistyksestä ja projektista www.kanttila.fi

Lisätietoja

Anja Lappi
Minna Canthin talo ry:n hallituksen pj
info(a)minnacanth.fi
p.040 538 3823
www.minnacanth.fi  www.kanttila.fi