Myös Niko Kivelä esiintyy Kuopion Komediafestivaaleilla

Jason Byrne ja Glenn Wool tähdittävät Kuopion komediafestareita

Kuopion Komediafestivaaleilla 6.-8.6.2019 on jälleen kansainvälinen meininki, kun kaksi maailmanluokan huippukoomikkoa, eli Jason Byrne ja Glenn Wool saapuvat Kuopioon esiintymään. Lisäksi festareilla nähdään huippukattaus Suomen parhaita koomikoita ja kaikenkaikkiaan esiintyjiä on neljäkymmentä.

Byrne ja Wool kansainvälistävät komediafestivaalia

Jason Byrne on vieraillut Kuopiossa aiemminkin ja myös viime vuonna Byrne oli listattu festareiden esiintyjäksi. Tuolloin kuitenkin tv-kuvaukset tulivat esteeksi, mutta pettymys korjataan tänä vuonna.

”Viime keväänä Jasonin kuvausaikataulut muuttuivat ja sen myötä sopimus piti purkaa. Se oli kova isku vasten kasvoja. Juttelin Jasonin managementin kanssa kuitenkin samoin tein ja he lupasivat korvata pettymyksen. Nyt kuvauksia ei ole ja nimet ovat papereissa. Jason tekee kesäkuun visiitillään keikat Kuopion lisäksi myös Helsingissä ja Turussa”, kertoo Komediafestivaalin tapahtumapäällikkö Juha Jylhäsalmi.

Tulevan kesän komediafestareiden toinen supertähti, Glenn Wool, tulee Kanadasta. Tapahtumapäällikkö Jylhäsalmi kävi vuosi sitten neuvottelemassa Woolin kanssa Lontoossa ja saikin hänet houkuteltua Kuopioon.

”Glenn Wool on todellinen maailmankiertäjä. Hän on yksi maailman arvostetuimpia koomikoita. Glenn lentää Kuopion keikkojen jälkeen keikkailemaan Aasiaan. Meillä on todella korkeatasoinen kaksikko tulossa ulkomailta Kuopioon”, kuvailee Jylhäsalmi tilannetta.

Kansainvälisten tähtien lisäksi Kuopion Komediafestivaaleilla nähdään huima kattaus Suomen tunnetuimpia koomikoita. Mukana ovat mm. mm. Ilari Johansson, Niko Kivelä, Sami Hedberg,  Krisse Salminen, Jaakko Saariluoma, Ali Jahangiri, Heli Sutela, Iikka Kivi, Matti Patronen sekä Teemu Vesterinen. Mielenkiintoista on myös nähdä pitkän tauon jälkeen lavoille nousevat Harri Lagström sekä mustan huumorin kuninkaana tunnettu JP Kangas.

Komediafestarit haluaa tehdä naurulla hyväntekeväisyyttä

Uutuutena festivaaleilla nähdään Kuopion Komediafestivaalin yhteistyökumppaneiden avulla rakennettu hyväntekeväisyysklubi. Show:n verottomat lipputulot menevät lippufirman toimitusmaksujen jälkeen kokonaisuudessaan Hope ry:lle, joka auttaa paikallisia vähävaraisia lapsiperheitä.

”Tämä on se tapa, johon suuntaan haluan viedä komediafestaria tulevaisuudessa vielä enemmän. Visioni on, että muutaman vuoden päästä puolet festivaalin klubeista olisivat tällä ”hyväntekemisen” sapluunalla. Asiakas ostaa lipun komediaklubille normaalisti, mutta auttaa samalla omalta osaltaan apua tarvitsevia. Tämä vaatii vielä suunnitelmallista kehittämistä ja tiiviimpää yritysyhteistyötä, mutta se on mahdollista”, Jylhäsalmi taustoittaa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Festareilla on useita esiintymispaikkoja

Kuopion Komediafestivaalien esityksiä laajalti Kuopion alueella, mukana paikkoina ovat Pannuhuone Gust. Raninin katettu terassi, Intro Social, Henry´s Pub, ja Peräniemen Kasino. Lippuja on myynnissä kaikkiaan 4500 kappaletta. Kaikki esiintymispaikat ovat lähekkäin, joten esiintymispaikkojen välit pääsee kävellen. Perinteinen Kuopion Komediafestivaali järjestetään 6-8.6.2019 ja liput tulevat myyntiin 1.4. Esitysten ikäraja on 18-vuotta.

Lisätietoja

Juha Jylhäsalmi, tapahtumapäällikkö
Puh: 040 571 5231

Tutustu Kuopion Komediafestivaaleihin