Kuopion Kallavedellä on auki 4 km mittainen luonnonjääluistelurata.

Finland Ice Marathon -luistelurata lyheni 4 km mittaiseksi

Kuopion matkiustajasatamassa sijaitseva Finland Ice Marathon -luistelurata on lyhentynyt 4 kilometrin mittaiseksi tänään1.3.2019, kun Itkonniemen lenkki suljettiin.

”Itkonniemen lenkillä on erittäin suuria halkeamia ja vettä on tullut radalle runsaasti. Käytännössä emme ehdi korjata 8 km mittaista rataa sitä mukaa kun uusia ongelmakohtia syntyy. Tämän vuoksi keskitymme pitämään 4 km perusradan mahdollisimman hyvässä kunnossa. Se onkin nyt viimeisen vuorokauden aikana jäädytetty vedellä ja höylätty”, kertoo ratamestari Kai Aho.

Itkonniemen lenkki on edelleen näkyvissä, mutta osuus suljetaan puomeilla. Vaikka rata puomin takana saattaa näyttää kutsuvalle, sinne ei kuitenkaan pidä mennä.

”Kevättalven kelit voivat olla petollisia, sillä yöpakkasilla syntyy nopeasti kiinteän näköinen kuori vesimassojen päälle. Tällainen kuori voi pettää milloin vain ja on siten vaarallinen nopeasti liikkuvalle luistelijalle. Siksi nyt suljetulle Itkonniemen lenkille ei saa mennä”, varoittaa Aho.

Luisteluun liittyvät perusåpalvelut, kuten teroituspalvelu, luistintenvuokraus ja luistelukahvio toimivat toistaiseksi normaalisti satamassa.