Banked Slalom SM19

Kallistettujen kurvien SM -mestaruudet ratkotaan toistamiseen Tahkolla

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Banked Slalom SM -kilpailu saa jatkoa 5.-6.4.2019, kun kallistettujen kurvien Suomen mestaruudet ratkotaan Tahkonrinteiden upeissa olosuhteissa. Kaksipäiväinen tapahtuma jaksottuu perjantain tiimikisaan ja lauantain yksilökilpailuun, jossa Junior-, Open- ja Adaptive -sarjat.

Viime vuoden upea SM-debyytti sai kaikille paikalla olleille hymyn korville ja intoa radan läpi tuikkaamiseen, eikä tämä vuosi tee siihen poikkeusta. Banked Slalom on surffimainen laji, jonka ensimmäiset SM -kisat laskettiin Tahkolla 2018, Suomen Lumilautaliiton 30 -vuotisen historian kunniaksi.  Banked Slalom -rata koostuu lumesta muodostettujen kurvien harmoniasta, jossa lasketaan sekä itseään että aikaa vastaan. Perjantain tiimikisa lasketaan klo 15-19 ja lauantain yksilökilpailu klo 9-17 välisenä aikana. Tämän vuoden kisassa uutuutena on chip-ajanotto, jonka avulla ajat tulevat kaikista laskuista ja niitä voi seurata heti vaikka omasta puhelimesta. Vaivattomamman lähettämisen vuoksi myös laskuja saadaan entistä enemmän!

Rentoa meininkiä ja hyvää kevätfiilistä ystävien seurassa.

Tahkon kisapaikka muotoutuu Syöksyrinteen ja Vauhtirinteen yläosassa jo olevalle banked slalom -radalle. Kilpailurata muokataan viime vuoden tapaan kaikkia laskijoita huomioiden, joten osallistujat pääsevät laittamaan parastaan sarjasta riippumatta. Tapahtuman keskipisteenä toimii myös maalin tuntumaan, rinteen puoliväliin sijoittuva kisateltta, jossa musiikki soi ja virvokkeet tekevät kauppansa keväisen auringon alla.  Katsojille tapahtuma on ilmainen.

Kisakylä keskellä rinnettä.

Hyvän mielen Banked Slalom SM2019 tarjoaa jokaiselle sopivan sarja, jossa pääsee kisailemaan vertaisiaan vastaan. Avoimen sarjan lisäksi omat luokkansa on sekä rookieille että adaptivelle. Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 80 laskijaa, joiden ikähaarukka vaihteli alkaen 8 vuotiaista junioreista noin viisikymppisiin konkareihin – eli kuka tahansa voi osallistua!

Banked Slalom SM19: -kisassa on myös Junior sarjat tytöille ja pojille.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja Suomen Lumilautaliiton verkkosivuilta

Kuvat: Sami Tuoriniemi