Seppo Ylä-Herttuala on Kuopio Ambassador 2019

Kuopion toiseksi kongressilähettilääksi on valittu torstaina 31.1. Itä-Suomen yliopiston akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttuala. Illallistilaisuutta vietettiin Original Sokos Hotel Puijonsarven juhlatila Puikkarissa.

Kuopio Ambassador, eli kongressilähettiläs kutsuu aktiivisesti kotimaisia ja kansainvälisiä kongresseja Kuopioon edistäen kongressimatkailun kasvua alueella. Ambassador myös edustaa vahvasti alueen tieteellistä osaamista maailmalla. Kongressilähettilään valinta suoritettiin professorikunnan äänestyksellä ja Ylä-Herttuala oli eniten ääniä saanut ehdokas. Ylä-Herttuala on yksi kansainvälisesti arvostetuimmista kuopiolaisista tutkijoista, joka on tehnyt merkittävän uran geeniterapian parissa sekä julkaissut useita tutkimuksia aiheesta. Lisäksi Ylä-Herttuala on aktiivisesti mukana usean kansainvälisen järjestön toiminnassa.

Ylä-Herttuala on ollut merkittävä tekijä Kuopion tutkimusorganisaatioiden rakentamisessa ja hän on edesauttanut nostamaan Kuopion yhdeksi maailman merkittävimmistä kaupungeista tutkimuskentällä”, toteaa Kuopion Yliopistollisen Sairaalan johtajaylilääkäri Antti Hedman voittajasta.

Ylä-Herttuala on ollut pääjärjestäjä monissa isoissa kongresseissa Kuopiossa ja muualla Suomessa. Alansa kansainväliseen kärkeen sijoittuvana tutkijana hän on laajasti verkottunut kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusverkostoissa ja on sen vuoksi oikea henkilö Kuopio Ambassadoriksi 2019”, kuvailee Itä-Suomen yliopiston hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.

 

Kuopiolaista osaamista

Illallisen tavoitteena on palkita kuopiolainen tieteentekijä hänen ponnisteluistaan kongressien parissa ja nostaa koko järjestämisprosessin arvostusta. Kuopio Ambassador vie positiivista sanomaa Kuopiosta eteenpäin niin omassa organisaatiossaan kuin kansainvälisissä verkostoissaan.

Suomessa ja Kuopiossa ei järjestetä yhtään kansainvälistä konferenssia ilman tieteentekijöitä, heidän osaamistaan ja heidän verkostojaan. Kuopio tarjoaa kaunista luontoa, turvallisuutta ja saavutettavuutta mutta ilman huippuosaamista ja tahtoa tuoda sitä esille me emme voi kasvattaa alueen kongressimatkailua”, kertoo Kuopio Convention Bureau Oy:n markkinointipäällikkö Kirsi Vartiainen.

Kuopio Ambassador -illallinen kiertää vuosittain eri paikoissa ja tilaisuudesta halutaan viihdyttävä niin ruoan kuin ohjelmankin osalta. Tänä vuonna tilaisuudessa nähtiin nuorta osaamista Rajalan Puhaltajien puhallinorkesterin esityksessä sekä kansainvälistä kiitosta keränneen Kuopion Sirkuksen sirkustaidetta Salima Peipon esittämänä. Palkinnoksi voittaja sai kuopiolaisen korusuunnittelija Jenni Rutosen lahjakortin. Seppo Ylä-Herttuala pääsee yhteistyössä Rutosen kanssa suunnittelemaan uniikin korun muistoksi tunnustuksesta.