Hirvi on peruspuijolainen

Puijon torniin avataan kaksi luontonäyttelyä

Puijon torniin aukeaa juuri sopivasti hiihtolomakauden kynnyksellä kaksi näyttelyä. Luontonäyttelyiden aiheina ovat suuret Puijolla vierailevat eläimet ja toinen puolestaan on kuuden paikallisen valokuvaajan Puijo-aiheinen näyttely.

Puijon näyttelyt avataan 18.2.2019

Kuopion Puijon torniin avataan kaksi luontoaiheista näyttelyä maanantaina 18.2.2019. Kuopion luonnontieteellinen museo tuo esille ”Suuret Puijon vieraat”, eli säännöllisesti Puijolla havaittavat  hirvi, karhu ja susi. Hirviä samoilee selänteen halki joka vuosi, joten sitä voidaan pitää pysyvänä puijolaisena. Vuonna 2017 nähtiin karhu piileskelemässä Puijolla.  Myöskään viimeisestä Puijolla nähdystä sudesta ei ole kauan, eli viimeksi susi nähtiin jolkottelemassa Puijolla jouluaattona 2016.

Samaan aikaan eläinnäyttelyn kanssa Puijolla avataan valokuvanäyttely Puijon luonnosta kuuden kuopiolaisen luontokuvaajan silmin. Kuvaajista viisi on Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistyksen luontokuvaajia ja heidän lisäkseen mukana on valokuvaaja Atacan Erginin kuvia. Esille pääsevät sekä maisemat että myöskin Puijon monimuotoinen luonto.

Näyttelyt aukeavat juuri sopivasti hiihtolomakauden alkuun, joten nyt on lomalaisille nähtävää Puijolla vaikka kelikin olisi sumuinen.

Puijon kehittämisyhdistys pitää Puijon tornia ja kahvilaa avoinna joka päivä klo 11–16. Aukioloaika pitenee tunnilla 16.2.2019 alkaen ja on tuolloin klo 11–17.  Tornin pääsymaksut:

  • aikuiset 6 €
  • lapset 3 €
  • perhe 14 €

Ala-aulan näyttelytilaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja

Mari Wikholm
Kuopion luonnontieteellinen museo
luontopedagogi
puh. 044 718 1543
mari.wikholm@kuopio.fi

Jaana Pakkala
Puijon kehittämisyhdistys
puheenjohtaja
puh. 050 511 1353
jaana.pakkala@puijoareena.fi

www.visitpuijo.fi