Kuopion kaupunginorkesteri kasvatti kävijämääräänsä evakkovuodesta huolimatta

Kuopion Musiikkikeskuksen ja Kuopion kaupunginorkesterin vuosi 2018 oli poikkeuksellinen Musiikkikeskuksessa tehdyn perusparannusremontin vuoksi. Remontti sulki talon kevätkaudeksi kokonaan ja osittain syyskaudella muun muassa kokoustilojen osalta. Evakkovuodestaan huolimatta Kuopion kaupunginorkesteri kasvatti kuulijamääräänsä. Orkesterin 169 konsertissa kävi yhteensä 50 568 kuulijaa, kun vastaava luku vuonna 2017 oli 46 646 ja järjestettyjä konsertteja oli enemmän, yhteensä 185.

Lukuisia konserttipaikkoja vuoden aikana

Kevätkaudella 2018 Kuopion kaupunginorkesteri jalkautui esiintymään lukuisiin konserttipaikkoihin Kuopion keskustan alueella sekä muun muassa Kuopion ympäristön kouluihin ja myös maakunnan ulkopuolelle. Vierailuja tehtiin poikkeuksellisen paljon koko orkesterin voimin, mutta myös vaihtelevilla kokoonpanoilla ja pienyhtyein.

Valtaisan suosion saavutti Kuopion lukioiden kanssa yhteistyössä järjestetyt Vanhojen tanssit, joiden kaksi esitystä Kuopio-hallilla kokosi yhteensä noin 7 000 henkilön yleisön. Suuren suosion saavutti myös Kuopion kaupunginteatterin kevätkauden ohjelmistoon kuulunut Viulusoittaja katolla -produktio sekä syyskaudella yhdessä kaupunginorkesterin kanssa lavalle nousseet Kansallisoopperan Pikaparantola-esityksen tähtikaarti sekä Egotrippi-yhtye.

Myös lapset ja nuoret otettiin ohjelmistossa huomioon. Keväällä käynnistyi kummilapsiprojekti vuonna 2017 syntyneille kuopiolaisille lapsille ja syyskaudella se jatkui uudella Keinuhevosen kengittäjä -kantaesitysteoksella. Myös täysi salillinen Pohjois-Savon 8-luokkalaisia pääsi nauttimaan orkesterin soitosta valtakunnallisen Taidetestaajat -hankkeen myötä.

Yleisö saapui suurin joukoin Musiikkikeskuksen konsetteihin

Kuopion Musiikkikeskuksessa nähtiin syyskaudella 2018 viihdetaivaan konkareita ja viime vuosina yleisöä villinneitä tähtiesiintyjiä. Yleisön suuren suosion saivat muun muassa Samuli Edelmann, Laura Voutilainen, Suvi Teräsniska sekä Johanna Kurkelan ja Johanna Iivanaisen duo. Konserttien lisäksi yleisö sai nauttia Musiikkikeskuksessa stand upista, show-esityksistä ja juhlatilaisuuksista. Täydelle salille esiintyi Ismo Leikola ja suuren suosion saavutti myös Jarkko Valteen & Osku Heiskasen Showhat- drag sgow. Juice -elokuvan ensi-ilta nähtiin Kuopiossa ja ensi-iltaa juhlittiin Musiikkikeskuksen Konserttisalissa Juicen kappaleiden sävelin. Myös Kuopion kaupungin kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla keräsi suuren joukon itsenäisyyspäivän viettäjiä Musiikkikeskukseen.

 

Lue lisää Kuopion Musiikkikeskuksen verkkosivuilta.