Renkussa ajatukset pääsevät lentoon keinujen avulla

Kokoustrendit 2019

Tänä päivänä kokoukset halutaan pitää napakoina ja tehokkaina. Yksi selkeä haaste on saada kuulijoiden huomio pois älylaitteista ja saada heidät keskittymään itse kokouksen asiaan. Kokouksia järjestetään nykyään suhteellisen paljon ja siksi ne voivat välillä puuduttaa. Erityisesti paljon kokoustavilta henkilöiltä tulee toiveita jostakin uudesta ja erilaisesta.

”Kuopio Convention Bureau Oy:lle tulee paljon pyyntöjä sopivista palveluntarjoajista rennommille kokouksille. Perinteisten kokous- ja seminaarivarausten lisäksi kysyntää on muun muassa ”working lunch” paikoista”, kertoo Kirsi Vartiainen.

”Erityisesti silloin, kun kokouksiin kutsutaan vieraita oman yrityksen ulkopuolelta tai yrityksen muista toimipaikoista, halutaan tarjota jotain mieleenpainuvaa. Tähän Kuopio antaa erinomaisia vaihtoehtoja niin tilojen kuin oheisohjelmankin osalta. Helppo lisäohjelma kokouksiin voi olla vaikka tapahtuma – esimerkiksi Finland Ice Marathon helmikuussa ja Kuopio tanssii ja soi kesäkuussa”, jatkaa Vartiainen Kuopio Convention Bureau Oy:sta.

Oheisohjelmaa kokouksen kaveriksi

Kuopion alueen hotellit tarjoavat hyvin monipuolisesti erilaista oheisohjelmaa kokouksien yhteyteen. Myös Scandic Kuopiossa ja Atlaksessa on huomattu, että kokouksien yhteyteen kaivataan uusia virikkeitä ja siihen onkin keksitty erilaisia työkaluja. Esimerkiksi Magic Box sisältää erilaisia lyhyitä energisoivia tehtäviä, jotka murtavat jään osallistujien välillä ja antaa samalla uutta puhtia kokoukseen ja päätöksentekoon. Miellyttävä tapa aloittaa kokous Scandicissa on kerätä puhelimet parkkiin. ”Phone Nursery” on tapa varmistaa, että kokouksessa on läsnäolevampia osallistujia, joilla ei ole houkutusta häiritä itseään tai kollegoita säännöllisin väliajoin selaamalla puhelintaan.

”Tänä päivänä myös kokousmaailmassa korostuu ajankäytön tärkeys. Myös kokouksissa halutaan panostaa laadukkuuteen ja sen vuoksi valmiille kokouspalveluille on kysyntää. Meiltä valmiita kokouspaketteja saa avaimet käteen -periaatteella. Me täällä Scandicissa haluamme panostaa myös kaikin tavoin siihen, että vieraamme saavat täältä uutta inspiroivaa energiaa.”, hotellinjohtaja Mikko Mononen, Scandic Kuopio & Scandic Atlas

Luova tila Renkku

Oheisohjelman lisäksi kokouksen ilmapiiriin voidaan vaikuttaa myös esimerkiksi tilavalinnalla. Original Sokos Hotel Puijonsarven uudistuksen myötä Puikkari Conferenceen luotiin asiakkaiden toiveen mukaan suunniteltua, luovaa ja inspiroivaa kokoustilaa sekä iso, monenlaiseen tapahtumaan taipuva juhlatila. Renkku on tilana virkistävän erilainen. Siellä voi istahtaa keinuun ja päästää mielikuvituksen valloilleen. Renkun tekniikka on uusinta uutta ja tilasta löytyy jopa neljä suurta näyttöä, joista yksi on kosketusnäyttö. Nykyaikaisen tekniikan avulla Renkusta pystyy seuraamaan Puikkarin lavalla tapahtuvaa esitystä, tämä mahdollistaa esimerkiksi hyvinkin suurten kokouksien järjestämisen, jossa osa ihmisistä on kokonaan toisessa tilassa. Renkun sisustus on Jaana Ekmanin käsialaa ja hän on suunnitellut myös Original Sokos Hotel Puijonsarven aulan, joka on myös suosittu lyhyiden kokousten ja kahvikokousten pitopaikka.

Tutustu Kuopion alueen kokoustiloihin täällä!