Ensimmäinen Kuopio Stroke Symposium järjestettiin vuonna 1999

Kansainvälinen Kuopio Stroke Symposium järjestetään kahdeksannen kerran

Ensimmäinen Kuopio Stroke Symposium järjestettiin jo vuonna 1999 ja tänä vuonna ensimmäisestä kokouksesta tulee kuluneeksi 20 vuotta. Kahdeksannetta kertaa pidettävä Kuopio Stroke Symposium järjestetään tänä vuonna 5.6. – 7.6. hotelli Scandic Kuopiossa. Tilaisuudessa kuullaan alan merkittävimpien kansainvälisten tutkijoiden luentoja. Tämä kokous tuo Kuopioon arviolta 200-250 tieteentekijää ympäri maailmaa.

Symposiumi on suunnattu lääkäreille, erikoislääkäreille, erikoistuville lääkäreille, tutkijoille, opiskelijoille ja hoitohenkilöstölle. Kokous rakentuu kolmen teeman ympärille: estohoito, akuuttihoito ja kuntoutus. Tämän vuoden yleisteemana on ”A global action against stroke”, millä halutaan korostaa uusien keinojen hyödyntämistä aivoverenkiertohäiriöistä syntyvän maailmanlaajuisen ongelman ratkaisuun.

Suomalainen perinneilta

Keskiviikon viimeisessä luennossa tuodaan esille kuopiolaista tutkimustyötä saunomisen terveysvaikutuksista – jonka jälkeen ulkomaalaiset vieraat pääsevät kokeilemaan sitä myös käytännössä Rauhalahden Jätkänkämpälle, jossa heitä odottaa illallisen lisäksi perinteinen suomalainen savusauna.

”Tiedeihmiset ovat ennakkoluulottomia ja rohkeita, he odottavat varmasti saunomista innolla.”, kertoo Jukka Jolkkonen, 8th Kuopio Stroke Symposiumin järjestelytoimikunnasta.

Lue lisää ohjelmasta täältä!