Finland Ice Marathon 2019

Finland Ice Marathonin järjestelyt hyvällä mallilla

Tällä viikolla jo 36. kerran järjestettävän Finland Ice Marathonin rakennus alkoi Kuopion Matkustajasatamassa eilen ja lämpimistä keleistä huolimatta järjestelyt ovat erittäin hyvällä mallilla. Tapahtuman järjestäminen on turvattu, vaikka itse kilpailuradan pituus pysyneekin arvoituksena aivan loppuviikkoon saakka. Suomen suurin luonnonjääluistelutapahtuma, Finland Ice Marathon, kerää tapahtumaviikon aikana Kuopioon yli 10 000 osallistujaa, joista viikonlopun kunto- ja kilpasarjoihin odotetaan järjestäjän mukaan noin 600-650 osallistujaa.

Tapahtuma starttaa keskiviikon ja torstain koululaisluisteluilla. Perjantain ohjelmassa on nastapyöräilysarjat ja legendaarinen kuutamoluistelu. Viikko huipentuu lauantaina luistelun kilpailu- ja harrastepäivään, jonka ohjelmassa ovat myös potkukelkkailu ja minimarathon. Aivan lopuksi luvassa on vielä kaikille avoimet Skater´s Night -juhlat, jotka järjestetään Break Sokos Hotel Puijonsarven uudistetussa Puikkari-juhlatilassa klo 19 alkaen. Mukaan saapuvat paitsi luistelijat, myös Kuopiossa samaan aikaan järjestettävän European Winter Games -tapahtuman osallistujat. European Winter Games on nyt ensimmäisen kerran järjestettävä palomiesten, poliisien ja ensihoitajien Euroopan mestaruus -talvikilpailu, jonka luisteluosuus kisataan Finland Ice Marathonin yhteydessä.

”Nyt on tiedossa monipuolisin tapahtuma vuosiin, joten toivottavasti luistelun harrastajat ja kuntoliikkujat innostuvat tulemaan mukaan tapahtumaan nauttimaan Kallaveden talviluonnosta”, toivoo Finland Ice Marathonin tapahtumapäällikkö Tanja Tukiainen.

Kallaveden luisteluradat ovat tapahtuman ohjelmien aikana tapahtumaan osallistujien käytössä. Oheisohjelmien ja kisapäivien välissä tehdään radan kunnostustöitä.

Kuutamoluistelun 2km lenkki on valaistu jätkänkynttilöin. Ilta huipentuu klo 20 alkavaan ilotulitukseen.

Kaikille maksuttomat oheistapahtumat

Tämän vuoden uutena oheistapahtumana on Suomen Luisteluliiton Ice Skating Tour, joka on mukana paitsi keskiviikon ja torstain koululaisluisteluissa, myös keskiviikko-illan iltaluisteluissa. Luvassa on  mm. musiikkia, kisailuja, kuntoluistelua, limboa, pujottelua sekä tietenkin jäädisco. Koululaisluisteluihin on perinteisesti osallistunut noin 6000 nuorta, ja se onkin yksi koululaisten kevään odotetuimmista päivistä. Mukaan ovat ehdottoman tervetulleita myös kaikki hiihtolomalaiset ja muut alueella vierailevat.

Perjantai-illan kohokohta on klo 18 alkava tunnelmallinen Kuutamoluistelu ilotulituksineen. Kallaveden luisteluradan 2km lenkki valaistaan  perinteiseen tapaan jätkänkynttilöin ja sen voi luistella omaan tahtiin. Kuutamoluistelun tapahtumakeskuksena toimii sataman M/S Queen R -laivan edusta ja tarjolla on rentoa tunnelmaa, musiikkia sekä tietenkin laivan ravintolapalvelut. Laivan yhteydessä toimii myös luistinvuokraamo. Kuutamoluistelu huipentuu sataman ilotulitukseen klo 20.00. Luvassa on varmasti mieleenpainuva ilta niin paikallisille kuin matkailijoillekin!

Tapahtuman järjestäjän muistuttavat oheistapahtumiin saapuvia tulemaan paikalle ajoissa ja varautumaan ruuhkiin. Omalla autolla saapuvia suositellaan pysäköimään Kuopion Toriparkkiin, josta satamaan on noin 900 metrin mittainen kävelymatka. Sataman alueella kadunvarsi- ja muita pysäköintipaikkoja on rajoitetusti.

Finland Ice Marathon radan pituus

Normaalisti Finland Ice Marathon luistellaan 12,5 km radalla, mutta tänä talvena niin pitkän radan tekeminen ei sääolosuhteiden vuoksi ole ollut mahdollista. Hyväkuntoista rataa on kuitenkin saatu jo työstettyä 4 km matka, joten tapahtuma on jokatapauksessa turvattu.

”Aina kaikkia kiinnostava asia on radan pituus, mikä tulee olemaan vähintään 4km. Myös Itkonniemen 4 km mittaista lisälenkkiä on työstetty ja loppuviikko näyttää saadaanko lisälenkki luisteltavaan kuntoon itse kisapäiviä varten”, kertoo Ratamestari Kai Aho.

Perjantain ja lauantain kunto- ja kilpasarjoihin on jo ilmoittautunut osallistujia 15 eri maasta ja lisää voi aina tulla itse tapahtumapäivänä. Finland Ice Marathonin kuninkuusmatkalla 200 kilometrillä on mukana vajaa 20 luistelijaa, joista suurin ulkomainen joukko tulee Hollannista taistelemaan nimenomaan 200 kilometrin voitosta. Uutena kansallisuutena Finland Ice Marathonin lukuisten kansallisuuksien joukkoon saadaan nyt myös Kiina, sillä maan luisteluliitto on ilmoittanut viisi nuorta kilpailijaa mukaan tapahtumaan.

Tapahtuman ennakkoilmoittautuminen päättyy torstaina 21.2.2019 klo 16:00, jonka jälkeen jälki-ilmoittautuminen on mahdollista paikan päällä, Scandic Kuopion tiloissa sijaitsevassa kilpailukansliassa ( avoinna pe klo 7.30-20.00 ja
la klo 6.30-14.00 ).

Finland Ice Marathon aikataulut