Eukonkannon MM 2019

Eukonkannon MM -kilpailuihin uutta säpinää

Sonkajärven Eukonkannon MM-kisoihin lisätään tulevana kesänä kokonaan uusi laji, kun tapahtumaviikonloppuna kisataan myös Tonkkumin heiton maailmanmestaruudesta. Eukonkannon MM järjestetään Sonkajärvellä 5.-6.7.2019 ja Eukonkannon- ja  Tonkkumin heiton MM -kilpailujen lisäksi tarjolla on paljon viihdyttävää oheisohjelmaa ja markkinameininkiä koko perheelle.  Tapahtuman ilmoittautuminen on avoinna!

Osallistujia eri puolilta maailmaa

MM-Eukonkantoon osallistuu vuosittain noin 50 paria eri puolilta maailmaa. Eukonkanto Oy:n toimitusjohtaja Eero Pitkäsen mukaan kisaan on jälleen tulossa kilpailijoita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Aiemmilta vuosilta tuttuja kilpailijoita ovat saksalaiset, ruotsalaiset, puolalaiset, virolaiset ja venäläiset. Kauimmaiset kisaajat tulevat Malesiasta ja Filippiineiltä. Viime vuosina kantajia ja kannettavia on ollut kaikkiaan 15 eri maasta. Myös karsintakilpailuja järjestetään eri puolilla maailmaa, kuten esimerkiksi Floridassa helmikuun lopussa.

Mielenkiintoinen uutuuslaji

Tapahtuman ohjelmistossa on tällä kertaa uutena lajina Tonkkumin heiton MM-mittelö. Lauantain kisassa heitetään nännikumeja maitotonkkaan 8 nännikumin sarjoina ja kahden sarjan yhteenlaskettu tulos ratkaisee tuloksen. Sarjan lopussa tulokseen otetaan vain tonkan sisällä olevat nännikumit. Karsintojen perusteella loppukilpailuun selviää kahdeksan parasta heittäjää.

 

Värikäs joukkue iloisissa tunnelmissa!

Joukkuekisan uudet säännöt

Joukkuekisan säännöt ovat hiukan muuttuneet aiemmista vuosista. Joukkueen muodostavat  kolme miestä ja yksi eukko, jota miehet kantavat vuorotellen. Joukkueen eukon on oltava vähintään 17-vuotias ja 49-kiloinen. Jos eukon paino jää alle 49 kilon, lisätään reppuun reiluuden nimissä lisäpainoja. Kantovuoro vaihtuu juomalla pullollinen Eukonkanto -juomaa, jonka jälkeen matka jatkuu toisen kantajan voimin. Joukkuekisassa merkitsee myös pukeutuminen ja niinpä tuomariston valitsemat kolme parhaiten pukeutunutta paria saavat aikahyvitystä siten, että parhaiten pukeutunut pari saa 10 sekunnin, toiseksi parhaiten pukeutunut pari kuuden sekunnin ja kolmanneksi parhaiten pukeutunut pari kolmen sekunnin aikahyvityksen.

Joukkueet hankkivat itselleen hyväntekeväisyyskohteen tai halutessaan sponsorin. Osallistumismaksu kisaan on 150 euroa, josta satanen menee hyväntekeväisyyspottiin. Potti jaetaan siten, että parhaan joukkueen kohde saa 50 prosenttia, toiseksi parhaan 30 prosenttia ja kolmanneksi parhaan joukkueen kohde 20 prosenttia palkintosummasta. Osallistumismaksu sisältää liput viikonlopun tapahtumiin.

 

Oheisohjelmaa koko perheelle

Sonkajärven Pitäjämarkkinaviikonloppu tarjoaa monipuolista oheisohjelmaa kaikenikäisille vieraille. Markkinameininkiä piisaa molempina päivinä ja tarjolla tavaraa laidasta laitaan, kuten käsitöitä ja lähiruokaa. Rosvo Ronkaisen leirissä voi tutustua eukonkannon historiaan ja musiikillista lasten ohjelmaa on luvassa markkina-alueen lavalla. Eukonkannon karaoke karsinnoista finaaleihin, terassien päiväkeikat ja pe-ja iltabileet tarjoilevat viihdettä aikuisempaan makuun.

Katso koko viikonlopun kilpailuaikataulut sekä oheisohjelmat Eukonkannon verkkosivuilta

Ilmoittaudu mukaan!