eHealth2019-konferenssi tuo digiterveydenosaajat Kuopioon

Etäterveys, tekoäly ja tietoaltaat ovat osa tulevaisuuden sähköisiä sosiaali- ja terveydenhuollonpalveluja. Näistä ja monista muista digiterveyden teemoista kuullaan kansainvälisessä, kaksipäiväisessä eHealth2019 konferenssissa Kuopiossa huhtikuussa. Konferenssi järjestetään 2.-3.4.2019 Kuopion yliopistollisessa sairaalassa osana KYSin 60-vuotisjuhlavuotta.

KYS on voimakkaasti kehittyvä vaativan erikoistason yliopistosairaala, jonka toiminta perustuu laatuun, vaikuttavuuteen ja huippuosaamiseen potilaiden parhaaksi. KYS aloitti toimintansa 50-luvun lopulla ja lääketieteen koulutuksen alettua 70-luvulla silloisessa Kuopion yliopistossa, vahvistui KYS:n asema yhtenä Suomen viidestä yliopistosairaalasta. Yliopistollisuuden myötä KYS:n toiminta laajeni ja tänä päivänä KYS:ssä toimii lähes 40 eri lääketieteen erikoisalaa. Maailmalla KYS tunnetaan mm. johtavana epilepsiakeskuksena ja kliinisen geeniterapian kehittämisen uranuurtajana. Päivittäisissä toiminnoissa hyödynnetään jo nyt digitalisaation mahdollisuuksia, mutta kehityksen painopisteeksi on nousemassa kokonaisvaltainen tutkimus- ja hoitoprosessien uudelleen arviointi.

KYS:n tutkimus- ja innovaatiojohtaja Esko Vanninen toivottaa kaikki tervetulleiksi osallistumaan; ”Osana KYSin 60-vuotisjuhlavuottaan KYS järjestää yhdessä Suomen telelääketieteen ja eHealth seura ry:n kanssa kansainvälisen konferenssin, joka käsittelee laajasti digitaalisen terveydenhuollon kehitystä ja mahdollisuuksia. Toivon erinomaisen ohjelman tuovan runsaasti asiantuntijoita ja asiasta kiinnostuneita Kuopioon. KYSillä nähdään!”

 

Luennoitsijoita ympäri maailmaa

Tapahtuma on samalla XXIV kansallinen telelääketieteen ja eHealth –seminaari, joka on toisen järjestäjän Suomen telelääketieteen ja eHealth seura ry:n (STeHS) vuosittainen koulutustapahtuma. Tapahtumassa on tarjontaa niin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille kuin tekniikan ja palveluiden kehittäjille. ”Käytännön esimerkkejä ja kokemuksia on jakamassa yli 40 luennoitsijaa Suomesta ja ulkomailta”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Arto Holopainen.

Konferenssin aloittaa keynote-puheenvuorolla alan huippuasiantuntija Lucien Engelenin Hollannista, joka pureutuu konferenssin teemaan data-driven health. Vastaavasti konferenssin päätös keynote-puheenvuorossa on tekoälytutkija, professori Timo Honkela, joka antaa visionäärisen katsauksen tekoälyn mahdollisuuksiin.

 

Kuopio ja Savilahti – huippuosaamisen keskittymä

Arto Holopainen on tyytyväinen tapahtuman järjestämisestä kotikaupungissaan Kuopiossa, ”Kuopio ja Savilahti huippuosaamisen keskittymänä tarjoaa erinomaiset puitteet kansainvälisen konferenssin järjestämiselle.”

Konferenssiin sisältyy myös kahdeksan vierailukohdetta, jotka tarjoavat näköalapaikan uusien ratkaisujen käytännön soveltamisesta terveydenhuoltoon ja ihmisten arkeen. Esimerkiksi KYSissä sijaitseva Itä-Suomen Mikrokirurgiakeskus tarjoaa vierailukohteen, jossa pääsee tutustumaan ainutlaatuiseen 24/7 avoinna olevaan keskukseen, jossa kirurgit ja muu leikkaussalin henkilökunta voivat säännöllisesti harjoitella tarkkuutta vaativia kädentaitojaan ja erilaisia kirurgisia tekniikoita keinotekoisessa ympäristössä.

Vastaavasti vierailukohteena Kuopion kaupungin ikäystävällinen asumisympäristö Mäntykampus tarjoaa näkemystä, miten kaupungin palvelut voivat toimia innovaatioalustana, Living Labina, uusille asiakaslähtöisille tuotteille ja palveluille. ”Mäntykampus on valittu myös esimerkkikohteeksi eurooppalaisessa aktiivisen ja terveen ikääntymisen innovaatiokumppanuudessa (EIP AHA)”, kertoo Holopainen.

eHealth2019 –konferenssi on päätapahtuma 29.3.-4.4.2019 Kuopio Health Week –tapahtumaviikkoa, jonka aikana järjestetään useita toisiinsa kytkeytyviä hyvinvointi- ja terveysalan tapahtuma. Konferenssi kokoaa yhteen huippuasiantuntijat, tutkijat, isot ja pienet yritykset, päättäjiä ja tekijöitä julkiselta ja yksityiseltä sektorilta sekä start-up -yrityksiä ja nuoria tulevaisuuden Healthcare -ammattilaisia – alueellisesti, kansallisesti sekä kansainvälisesti.

eHealth2019 konferenssin ennakkohinta on voimassa 15.2.2019 asti, ilmoittaudu heti niin säästät 100€!

Lue lisää: www.ehealth2019.fi