Taidelukio Lumit viettää 50-vuotisjuhlaa Kuopion kaupunginorkesterin kanssa

Taidelukio Lumitin oppilaat esiintyvät yhdessä Kuopion kaupunginorkesterin kanssa taidelukion 50-vuotisjuhlakonsertissa perjantaina 25.1. klo 19. Suurkokoonpanon konserttia johtaa nuori kapellimestari Emilia Hoving ja solistina laulaa sopraano Sanna Matinniemi.

Taidelukio Lumitin juhlakonsertissa nautitaan taidelukion monipuolisen musiikinopetuksen hedelmistä. Kaupunginorkesterin kanssa lavalla nähdään taidelukion orkesterisoittajia, komppibändi sekä kuoro. Ohjelmistossa kuullaan suosittuja sävelmiä oopperan, operetin ja musikaalien maailmasta mm. teoksista Otello, Rusalka, Mustalaisruhtinatar sekä Porgy ja Bess. Konsertin loppupuolella siirrytään muun muassa Reino Helismaan, Rauno Lehtisen ja Lasse Mårtensonin ikivihreisiin säveliin ja myös yleisö pääsee laulamaan yhdessä suurkokoonpanon kanssa.

Konsertin solistiksi saapuu taidelukiosta maailmalle ponnistanut sopraano Sanna Matinniemi, joka viimeistelee oopperataiteiden maisteriopintoja Wienissä ja esiintyy ympäri Keski-Eurooppaa. Kaupunginorkesteria ja lukion oppilaiden kokoonpanoa johtaa Atso Almilan kapellimestariluokalla opiskeleva Emilia Hoving, joka toimii tänä vuonna Radion sinfoniaorkesterin apulaiskapellimestarina. Konsertin juontaa Mari Koistinen.

Kuopion kaupunginorkesterin kummikoulu

Taidelukio on ollut Kuopion kaupunginorkesterin kummikoulu vuodesta 1996 lähtien. Yli kahdenkymmenen yhteisen vuoden aikana kaupunginorkesteri ja taidelukio ovat tehneet yhteistyötä musikaalisävelmistä joulukonsertteihin ja kirkollisiin teoksiin. Aktiivinen ja pitkäaikainen yhteinen matka jatkuu edelleen ja kantaa hedelmää koko alueen hyväksi.

 

Liput ja lisätietoja Kuopion Musiikkikeskuksen verkkosivuilta.