Watercross Tahko 20.7.2019

Tahkolle Watercross -kilpailu heinäkuussa

Tahkon kesätapahtumatarjonta täydentyy pitkästä aikaa myös motorsportilla, kun Snowcross SM -sarjan takaa tuttu Pauli Kauppinen tuo Tahkolle Watercross -kilpailun heinäkuun lopulla, lauantaina 20.7.2019.

Watercross on suljetulla vesialueella ajettava moottorikelkkakilpailu, jossa poijuin merkatuilla radalla ajaa 2-3 kuljettajaa kerrallaan. Tahkolla kilpailu ajetaan Tahkolahdella, uimarannan ja Tahkon sillan välisellä alueella. ”Kävin viime maaliskuussa Tahkon Snowcross -kisan aikaan katselemassa paikkoja tässä Syvärillä ja Tahkolahdella ja totesin, että tässä on varmasti yksi Suomen parhaita paikkoja watercross -kisan järjestämiselle”, kertoo LiveSports Promotions Oy:n Pauli Kauppinen. ”Lahdenpohjukkaan saa rakennettua leveän lähtöalueen, rinteen juurelle huippusijainnilla olevan katselualueen ja tämän lisäksi kisaa pystyy seuraamaan kaikilta muiltakin rannoilta”, Kauppinen jatkaa innoissaan.

Suomessa isompia kisoja on tähän saakka järjestetty pääsääntöisesti pohjoisessa, jossa kisat ovat olleet hyvin suosittuja niin kuskien kuin katsojienkin keskuudessa. Tahkon kilpailu on ensimmäinen Pohjois-Savossa järjestettävä Watercross -kilpailu ja siihen odotetaan suunnilleen saman verran kuskeja kuin pohjoiseenkin, eli noin 50-70 kuljettajaa tiimeineen. ”Kuskien suunnasta on kuulunut paljonkin halukkuutta tulla kisaamaan etelämpään. Myös ruotsalaiset ja norjalaiset ovat sen verran vesicrossihullua kansaa, että ajelevat kyllä pitkiäkin siirtymiä lajin perässä”, avaa Pauli Kauppinen odotuksistaan.

Lajissa tiukat ympäristövaatimukset

Moni lajia vähemmän tunteva saattaa ajatella, että moottorikelkkailu ja järvivesi eivät sovi yhteen millään tavalla. Tosiasiassa lajin ympäristövaatimukset ovat erittäin tiukat ja niitä myös valvotaan tarkasti. Watercrossissa käytettävät moottorikelkat voivat olla joko tehdasvalmisteisia tai itse rakennettuja ja niiden on täytettävä tiukat turvallisuusvaatimukset. Kaikki kelkat tarkistetaan kisapäivän aamuna ja niissä käytetään ympäristöystävällisiä polttoaineita ja öljyjä. Tämän lisäksi polttoainejärjestelmässä täytyy olla takaiskuventtiili, eli bensan ulostulon esto, joka estää polttoaineen valumisen ympäristöön, mikäli kelkka vaikkapa vajoaa järveen. ”Ja jos kelkka uppoaa, se löydetään sieltä pinnalle jäävän poijun perusteella ja nostetaan heti pois”, avaa Kauppinen toimintamallia. ”Ympäristölle siitä ei kuitenkaan ole haittaa ja vaikka kelkkoja toki rakennellaan ja muutetaan paljonkin alkuperäisistä vesicrossikisoja varten, pitävät lajin parissa toimivat kuskit kelkoistaan todella hyvää huolta”. Myös meluja mitataan kisan aikana, joten yleisesti ottaen lajissa huomioidaan ympäristö erittäin huolellisesti.

Watercross on viihdyttävää seurattavaa ja Tahkon kisassa yleisö pääseekin aivan aitiopaikoille!

Pääkatselualue Tahkonrinteiden juurelle

Tahkon kisan virallinen katselualue tulee sijoittumaan kisarinteiden juurelle, jossa kuski kuskia vastaan ajettavaa kisaa voi seurata paitsi aitiopaikalta, myös livenä screeniltä. Pääkatselualueelle on suunnitteilla myös anniskelu- ja VIP-alue, jossa musiikkia, livekuvaa, tilannegrafiikkaa ja hyvää meininkiä on tarjolla koko kisapäivän ajan. Tahkolahden rata merkataan poijuilla ja sijoittuupa sinne suunnitelman mukaan myös ainakin yksi hyppyri – parhaalle katselupaikalle tietenkin!

Lipunmyynti käynnistyy 1.3.2019 osoitteessa www.lippuagentti.fi, tarkemmat aikataulut julkaistaan kevään aikana.

Watercross Tahko on Facebook