Puijon Torni

Puijon torni on auki kuten ennenkin

Puijon torni on auki kuten ennenkin ja toimintaa jatkaa vuoden vaihteesta alkaen syksyllä 2018 perustettu Puijon kehittämisyhdistys, joka on tehnyt toiminnasta sopimuksen Kuopion kaupungin kanssa. Torni on auki viikon jokaisena päivänä. Tässä vaiheessa toiminnassa ovat jo kahvilapalvelut ja piakkoin on tarkoitus aukaista myös matkamuistomyymälä.


Sopimus Puijon tornin avoinna pitämisestä on syyskuuhun saakka


Kuopion kaupungilla on menossa prosessi, jossa etsitään yrittäjää Puijon lakialueelle Puijon tornin ja Puijon majan toimintoja pyörittämään. Etsintää halutaan tehdä rauhassa, mutta kuitenkaan samalla ei haluta sulkea Puijon tornia. Tämän johdosta tornille etsittiin väliaikaista toimijaa ja loppuvuodesta 2018 Kuopion kaupunki aloittikin neuvottelut myös Puijon kehittämisyhdistyksen kanssa. Neuvottelu johti sopimukseen, jonka myötä yhdistys pyörittää Puijon tornin toimintoja vähintään syyskuun loppuun saakka.

“Yhdistyksemme perustettiin, koska haluamme olla mukana kehittämässä Puijon alueen vetovoimaa ja elinvoimaisuutta. Tässä vaiheessa se tarkoittaa Puijon tornin toimintojen turvaamista”, kertoo Puijon kehittämisyhdistyksen puheenjohtaja Jaana Pakkala.

Puijon torni on auki joka päivä ja lippujen hinnat päätettiin pitää samoina kuin aiemman yrittäjän aikana.


Puijon kehittämistä toteutetaan yhteistyöllä  


Puijon kehittämishdistyksen taustalla on Puijon nykyisiä yrittäjiä sekä keskeisiä muita toimijoita. Yhdistys perustettiin syksyllä 2018 viemään Puijoa eteenpäin ja yhdistyksen puheenjohtaja Jaana Pakkala määrittelee yhdistyksen tavoitteita näin:

”Puijolle kaivataan lisää sisältöä ja tapahtumia eli perusteita tulla tänne. Toisaalta Puijon markkinointi kaipaa yhtenäisyyttä ja potkua. Tähän tarpeeseen haluamme tuoda lisäpanoksen ja koemme ajan olevan oikean, koska Puijon kehittäminen on nyt kokonaisuudessaan erittäin mielenkiintoisessa vaiheessa. Me keräämme kokemuksia ja kuuntelemme herkällä korvalla mitä ihmiset Puijolle toivovat.”

Yksi yhdistyksen perustajajäsenistä on Hotelli Savonian yrittäjä Tatu Naamanka kuvaa motiivejaan Puijon kehittämiseen näin:

”Haluamme olla aktiivinen toimija Puijolla. Alueen toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen on tässä avainasemassa ja haluamme esimerkillämme innostaa muita mukaan.”

Puijon kehittämisyhdistykselle on suuri ponnistus aloittaa toiminta Puijon tornin toiminnassa pitämisellä. Ponnistus on kuitenkin otettu innolla vastaan tiedostaen samalla, että jatkossa toimintaa viedään myös laajemmin Puijon toimintoja huomioivaksi.

 

Puijo on Kuopion tunnus


Puijo on Kuopion tunnetuin maamerkki, joka erottuu jo pitkän matkan päästä Kuopiota lähestyttäessä. Puijon tekee toisaalta erityislaatuiseksi se, että alue on itse asiassa täysi Kuopion sisälle jäävä osittain suojeltu metsäalue. Puijon torni seisoessaan Puijolla sijaitsee siten myös keskellä Kuopiota vain parin kilometrin päässä Kuopion legendaarisesta torista. Tornista avautuvat henkeä salpaavat näkymät Kallaveden hallitsemaan järvimaisemaan. Ei siis ole ihme, että Puijon torni vetää vuosittain yli 80 000 vierailijaa.


Lisätietoja


Jaana Pakkala, puheenjohtaja, Puijon kehittämisyhdistys
Jaana.pakkala@puijoareena.fi
Puh. 050 511 1353

Lisätietoja osoitteessa www.visitpuijo.fi