Rauhalahden uudet mökit

Matkailukeskus Rauhalahden uudet mökit valmistuivat

Nyt valmistuneet uudet mökit kasvattivat Matkailukeskus Rauhalahden talvimajoituskapasiteetin määrän kaksinkertaiseksi. Tästä lähtien käytössä on 20 ympärivuotista lomamökkiä/ -huvilaa, 67 kesäkäyttöistä mökkiä, 237 matkailuajoneuvopaikkaa sekä noin 300 telttapaikkaa.

Matkailukeskus Rauhalahden uuden maankäyttösuunnitelman mukaisesti laaditun investointiohjelman (2018-2020) ensimmäinen vaihe saatettiin päätökseen tämän viikon maanantaina 7.1.2019, kun Rauhalahdessa otettiin käyttöön 4 uutta saunallista lomamökkiä. Ensimmäisen vaiheen muut investoinnit, 6 saunallista lomamökkiä sekä Kallavesi-sauna rakennettiin viime kesän aikana.

“Tämä on meille merkittävä lisä majoituskapasiteettiin, sillä mökkien käyttöaste on ollut yli 60% ympärivuotisesti, mikä on lähes 10% Kuopion keskimääräistä huonekäyttöastetta parempi. Tilausta siis on”, summaa Matkailukeskus Rauhalahden johtaja Sami Simonen investointia.

Uusien mökkien näppärästä tupakeittiöstä löytyy kaikki tarpellinen.

Nyt rakennetut mökit ovat 2-4 hengen ympärivuotiseen käyttöön tarkoitettuja tasokkaita mökkejä, jotka vastaavat varustelultaan ja hinnaltaan niin kotimaisten kuin kansainvälistenkin vapaa-ajan matkaajien kuin myös työmatkaajien kysyntään. Mökeissä on nukkumapaikat neljälle, integroitu keittiö, ilmastointi, tv ja wifi, pesuhuone ja wc, sauna sekä ulkoterassi.

”Kesällä 2018 valmistuneista mökeistä saadut käyttökokemukset asiakkailta sekä myynnistä osoittavat, että Kuopiossa on tällaiselle majoitukselle kaupunkialueella kovasti kysyntää. Kompaktit ja kohtuuhintaiset mökit tuntuvat soveltuvan mainiosti vapaa-ajan matkailijoiden lisäksi myös työmatkalaisten majoitukseen, eikä vähiten tietysti mökeissä olevien saunojen takia. Ympärivuotisen majoituskapasiteetin kasvaminen sekä uusi Kallavesi-sauna on luonut positiivista kasvua Rauhalahden alueelle. On erityisen ilahduttavaa, että majoitamme uusien mökkien myötä yhä enemmän myös työmatkalaisia”, kommentoi Sami Simonen.

 

Investointien toinen vaihe käynnistyy loppukesällä 2019

Investointien toisen vaiheen rakentaminen, 30 ympärivuotisesti käytettävää matkailuajoneuvopaikkaa sekä niiden talvilämmin huoltorakennus tullaan käynnistämään kesäsesongin 2019 päätteeksi elo-syyskuu vaihteessa. Suunnittelutyö tehdään kesän aikana.

Puistomainen, viiden tähden leirintäalue sijaitsee upean luonnon keskellä, Kallaveden rannalla.

Korkein odotuksin vuoteen 2019

Nyt tehdyt ja tulevat investoinnit sekä alueen kehittynyt palvelutarjonta luovat hyvät lähtökohdat alkavaan vuoteen ja kesän matkailusesonkiin. Vuosi 2018 oli alueella hyvä, johtuen osittain lämpimästä ja aurinkoisesta kesästä, mutta myös alueen kehittämisestä sekä alueen yritysten tiivistyneestä ja hyvähenkisestä yhteistyöstä. Matkailukeskuksessa alkaneeseen vuoteen lähdetään siten erittäin positiivisin odotuksin.

Tutustu Matkailukeskus Rauhalahden palvelutarjontaan osoitteessa www.visitrauhalahti.fi

Matkailukeskus Rauhalahti