Kuopion kaupunginorkesterin kummilapsitoiminta jatkuu tammikuussa

Kuopion kaupunginorkesterin kummilapsiprojekti vuonna 2017 syntyneille kuopiolaislapsille jatkuu tammikuussa. Suomen juhlavuoden kunniaksi Kuopion kaupunginorkesteri aloitti toisen kummilapsiprojektinsa keväällä 2018, jolloin kaikki vuonna 2017 syntyneet lapset kutsuttiin orkesterin kummilapsiksi. Perheille on lähetetty kutsut tulla mukaan toimintaan, jossa kummilapsille tullaan esittelemään musiikin eri tyylilajeja eri teemojen ja esiintyjien kautta. Kummilapsiprojekti on osa kaupunginorkesterin suunnitelmaa siirtää musiikillista kulttuuriperimää seuraaville sukupolville, kehittää lasten ja nuorten taidekasvatustoimintaa sekä tutustuttaa lapsia musiikin monimuotoiseen maailmaan. Samalla rakennetaan myös kasvualustaa nousevalle yleisösukupolvelle.

Kaikille avoin perhekonsertti

Kuopion kaupunginorkesterin kummilapset pääsevät laulamaan, loruilemaan ja leikkimään riemukkaiden sävelten tahdissa tammikuun kummilapsikonsertissa, jossa esiintyvät kaupunginorkesterin lisäksi Pippuri Soikoon! -lastenmusiikkiorkesteri sekä Kalevalan-Pohjantien 3.-4. musiikkiluokkalaisten kuoro. Ennen konserttia kummilapset voivat käydä virittäytymässä tunnelmaan Kuopion konservatorion järjestämässä muskarihetkessä.

Sama kokoonpano soittaa myös kaikelle yleisölle perhekonsertissa Kuopion Musiikkikeskuksessa keskiviikkona 23.1. klo 18. Konsertissa voi muun muassa kohdata väriä vaihtavan eläimen, ratsastaa halki hyisen maiseman tai ihmetellä minne hiiren personal trainer on kadonnut. Konsertti innostaa lapsia musisoimaan, tutustuttaa musiikin eri lajeihin sekä soitinten äänimaailmaan. Konsertin kesto on noin 60 minuuttia.

Liput ja lisätietoja Kuopion Musiikkikeskuksen verkkosivuilta.