Iisalmi jazz Festival järjestetään ensimmäistä kertaa 25.-27.1.2019

Iisalmi on yksi Suomen merkittävimmistä jazz-kaupungeista Suomessa ja tätä asemaa alleviivaten Iisalmeen on synnytetty uusi kansainvälinen jazz-tapahtuma nimeltään Iisalmi Jazz Festival.

Iisalmessa jazz on otettu hyvin vastaan

Iisalmessa on vakiinnuttanut asemansa Suomen jazz-kentässä viime vuosien aikana. Isossa roolissa tässä on ollut Koko Jazz Club, joka on tuonut maamme kärkipään muusikot esiintymään Ylä-Savoon. Konserteissa on käynyt runsaasti yleisöä ja se on toiminut rohkaisijana seuraavalle askeleelle, mikä on kansainvälisen tason jazz-festivaalin järjestäminen. Nyt se askel otetaan, kun 25.-27.1.2019 järjestetään ensimmäistä kertaa Iisalmi Jazz Festival. Tapahtuman pääesiintyjäksi on kiinnitetty tunnettu soulartisti Frank McComb, jota usein verrataan kyvyiltään Steve Wonderiin.

”Musiikki universaalina kielenä on yhtä aikaa abstrakti ja täysin ymmärrettävä. Se ottaa matkalle hengityksen tahdissa. Elämän lailla musiikki voi koskettaa äkisti ja syvästi. Musiikki myös jatkuu, vaikkei siitä välittäisi. Iisalmi Jazz Festivalin ohjelmisto on koottu aineksista, joissa sisältö on varmasti kunnossa. Tämän takaavat Festivaalin sielukkaat, ilmaisulliset artistit”, kuvailee taiteellinen johtaja Timo Hirvonen Iisalmi Jazz Festival -tapahtuman henkeä.

Jazzia nautitaan konserteissa ja klubeilla, mutta pelkästään siihen ei asiaa ole haluttu jättää Iisalmessa, vaan toimijat ovat etsineet aktiivisesti erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. Yhteistyöhön ovat jo tarttuneet mukavasti paikalliset yritykset, mutta nyt yhteistyöverkostoa on laajennettu myös oppilaitoksiin.

“Haluamme antaa nuorille, nouseville kyvyille mahdollisuuden kehittää osaamistaan ja tämän vuoksi olemme aloittaneet yhteistyön Ylä-Savon musiikkiopiston nuorten kanssa. Festivaali huipentuu jazzmuusikoidemme huippujen ja opiskelijoiden yhteiskonserttiin sunnuntaina 27.1.2019”, Hirvonen kertoo.

Iisalmi Jazz Festival on takuuvarmasti korkeatasoinen tapahtuma, jossa esiintyjät ovat kansainvälistä tasoa. Niinpä taiteellinen voikin hyvillä mielin kutsua kakki mukaan festivaaleille:

“Tulemme kokemaan heittäytymisiä, ja tiedän että te, arvoisa yleisö, otatte kopin. Nähdään festivaaleilla!”

Lisätietoja

Taiteellinen johtaja Timo Hirvonen
Iisalmi Jazz Festival
puh:  050 5485 823
www.iisalmijazzfestival.fi

 

Lisätietoja tapahtumasta


Artistit

IJF kansainvälinen pääesiintyjä on soulartisti Frank McComb. Hänen virtuoottista kosketinsoitintyöskentelyään on verrattu Stevie Wonderiin, laulua Donny Hathawayhin. Ja mies todellakin nousee ilmaisullisten esikuviensa rinnalle!

Kotimaisista jazzin huippunimistä nostamme avajaisvuonna esille taitavat naiset. Emma Salokoski, Riitta Paakki, Nina Mya ja Eeppi Ursin ovat näyttäneet ilmaisuvoimansa lukuisilla kansallisislla ja kansainvälisillä foorumeilla.

Irish Bar O ́Nellys ́in festarijameissa perjantaina ja lauantaina on mahdollista nähdä jazzin supertähdet improvisoimassa musiikin yhteisellä maaperällä!

Festivaaleja tähdittävät myös saksofonistit Jukka Perko ja Jari Perkiömäki, rumpalit Jussi Lehtonen ja Aleksi Heinola, kitaristi Jarmo Saari, kontrabasisti Jonny Åhman sekä perkussionisti Abdissa ”Mamba” Assefa.

Majoitus

IJF virallinen yhteistyökumppani Original Sokos hotel Koljonvirta tarjoaa jazzkansalle laadukkaat puitteet viikonlopulle

Tutustu huikeaan pakettitarjoukseen:  Original Sokos hotel Koljonvirran tarjous

Matkaan

Iisalmeen pääsee näppärästi junalla joka puolelta Suomea, Helsingistä tulee suora yhteys monta kertaa päivässä. Asemalta Original Sokos hotel Koljonvirtaan on matkaa 300 m. Lentäen Helsingistä pääsee Kuopioon, josta Iisalmeen pääsee junalla tai linja-autolla.

Lisää Iisalmi Jazz Festivalista