Hurja Mäkiautoralli järjestetään Kauppakadulla vuonna 2019

Hurja Mäkiautoralli kasvaa ja siirtyy Kauppakadulle

Ensimmäistä kertaa vuonna 2018 järjestetty Hurja Mäkiautoralli saa jatkoa tänä vuonna.  Ralli siirtyy uudistetulle Kauppakadulle ja samalla sen odotetaan kasvavan. Hurja Mäkiautoralli järjestetään 25.5.2019.

Uusi tapahtumapaikka mahdollistaa isomman yleisön

Vuonna 2018 Hurja Mäkiautoralli suunniteltiin osaksi Kuopion Kesäkauden avajaisia ja Street Kuopio -katuruokatapahtumaa. Yhdistelmä oli toimiva ja siksi tänä vuonna tehdään samoin. Viime vuonna tapahtumat vetivät keskustaan yli 20 000 kävijää. Yleisön määrä yllätti mäkiautorallin järjestäjät positiivisesti:

”Järjestimme toukokuussa tapahtuman ensimmäistä kertaa ja meillä ei ollut aavistustakaan, kiinnostaisiko tapahtuma yleisöä. Meille olikin iloinen yllätys, että katsojia oli ajoittain niin paljon, että kaikki eivät nähneet rataa. Ensimmäisen tapahtuman kokemus on motivoinut meitä kehittämään olosuhteita siten, että yleisön olisi helpompi seurata radan menoa. Siksi siirtyminen uudelle, leveälle Kauppakadulle on meille tärkeä kehitysaskel”, kertoo tapahtumakoordinaattori Saku Määttä.

Mäkiautoralli levittäytyy laaajalle alueelle, sillä mäkiautojen varikkoalue rakennettaan torin laidalle ja kisarata puolestaan on Kauppakadulla jatkuen lähes Maaherrankadun risteykseen saakka.

Enemmän joukkueita ja toimintaa

Hurja Mäkiautoralli perustuu hauskanpitoon ja sen takuuna ovat vauhdikkaat radat sekä täydellä innolla kisaavat joukkueet. Kisan viihdyttävyyttä varmistetaan kaksiosaisella pisteenlaskulla, jossa merkittävää on joukkueiden alkuesitys ennen laskua sekä luonnollisesti radan laskemiseen käytetty aika. Varsinkin alkuesitykset ovat kuin pienoisnäytelmiä, joissa voi tapahtua mitä vain.

“Viime vuonna saimme houkuteltua tapahtumaan 28 joukkuetta ja ensi vuoden tapahtumassa on tavoitteena saada joukkueita mukaan puolet enemmän. Joukkueet ja niiden mukanaan tuoma tekemisen ilo, värikkäät mäkiautot sekä energia ovat tämän tapahtuman tärkein voima. Isompi joukkueiden määrä tarkoittaa suurempaa hauskuutta ja voimakkaampaa kokemusta kaikille”, kuvailee tapahtuman Määttä tavoitteita.

Uusi paikka tarkoittaa uutta rataa. Radan suunnittelu onkin jo aloitettu ja tavoitteena on erityisesti lisätä radan vauhdikkuutta. Samalla ratojen monipuolisuutta lisätään esimerkiksi hyppyreillä. Näin ollen luvassa on vauhdikas, taatusti jännittävä ja takuulla hauska tapahtuma!

Lisätietoja

Tapahtumakoordinaattori Saku Määttä
Puh: 040 801 3232
Email: saku.maatta@hurja.fi
www.makiautoralli.fi

 

Lisää Hurja Mäkiautorallista