Koe Taikatalvi Vesileppiksessä

Vesileppiksen Muumi -jääpuisto avautuu Tapaninpäivänä

Leppävirran Vesileppiksen odotettu Muumi-jääveistosnäyttely avataan yleisölle heti joulun jälkeen, 26.12.2018 kello 10:00.  Maan alla, 30 metrin syvyydessä sijaitsevan taianomaisen näyttelyn teemana toimii Tove Janssonin rakastettu Taikatalvi-kertomus. Tarinasta poimittu kuusitoista kohtausta. jotka on elävöitetty upein Muumi-aiheisin jääveistoksin ja audiovisuaalisin tehostein. Näyttely on avoinna elokuun loppuun (25.8.) saakka ja avauspäivästä lähtien esimerkiksi lomaviikoilla 52-1 elämyksiä on tarjolla joka päivä klo 10-20.

Muumi -jääveistosluolan jää- ja lumirakentamisesta on vastannut Savonlinnalainen Jäälinna ry, tähtinään jäänveiston maailmanmestari Lkhavgadori ”George” Dorjsuren sekä Suomen-mestari Anssi Kuosa. Elämysrakentamisen on suunnitellut teemapuistoihin erikoistunut Fantasia Works.

”Muumit ovat suunnittelullisesti mielenkiintoinen aihe, koska se vetoaa kaikenikäisiin. Jääpuistoon oli siis saatava elämyksellistä näkemistä ja kokemista niin lapsille kuin aikuisillekin. Onnistuimme mielestämme hyvin”, sanoo Fantasia Worksin toimitusjohtaja Jari Partanen.

 

Jääveistokset on herätetty henkiin mm. valaistuksen avulla.

Talvisia huveja taianomaisessa ympäristössä

Upeiden veistosten ohella näyttely sisältää myös aktiviteettialueen, jossa vauhtia voi hakea napakelkasta, pienistä jääkaruselleista sekä liukumäkivuoren jääliu’uista. Näyttelyn jääveistokset, Muumi-hahmot on tehty ihmisen kokoisiksi tai isommiksi. Korkein teos, Muumitalo, kohoaa yli viiden metrin korkeuteen.

”Näyttelystä odotetaan keskeistä vetonaulaa koko Pohjois-Savon alueen matkailulle. Muumi on niin kova brändi, että sen imuvoima kantaa Suomen rajojen ulkopuolellekin. Olen iloinen Moomin Charactersin ja Vesileppiksen välisestä saumattomasta yhteistyöstä. Jo neuvottelujen alusta asti oli selvää, että molemmat osapuolet tähtäävät pitkäaikaiseen kumppanuuteen. Muumi-tarinat eivät lopu kesken”, sanoo Vesileppiksen liikuntapalveluiden toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Sport & Spa Hotel Vesileppiksen hiihtoareenalle nyt avattava jääveistosluola sijaitsee 30 metriä maanpinnan ja hotellin alapuolella ja sinne laskeudutaan hissillä hotellin aulasta. Kiveen louhitun luolan sääolosuhteet ja lämpötila pysyvät muuttumattomana läpi vuoden, mikä tarjoaa optimaaliset olosuhteet jäänveistolle ja teosten kestävyydelle. Teosten veistämiseen on käytetty kirkasta teräsjäätä, joka on nostettu Kerimäen Puruvedeltä ja Kittilän Lainionjoesta.

Hotellin yhteydessä toimii myös joulukuun puolivälissä avattu Muumi-oheistuotteita myyvä Minishop, jonka valikoimiin kuuluvat muun muassa Muumi -pehmolelut, puuhatarvikkeet, kassit, asusteet ja irtohahmot.

Muumi-jääveistosnäyttely on jatkoa kaksi kertaa Vesileppiksen hiihtoareenalla järjestetylle, kymmeniä tuhansia kävijöitä houkutelleelle Ice Cave -jääveistosnäyttelylle.

Lisätietoja Moomin Ice Cave -verkkosivuilta