Third Practice – Suomen ensi-ilta Kuopiossa

Tero Saarisen Third Practice saa Suomen ensi-iltansa Kuopiossa

Tero Saarinen Companyn uusi suurteos Third Practice saa Suomen ensi-iltansa Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla kesällä 2019, heti maailman ensi-illan jälkeen.  Festivaalin lipunmyynti käynnistyy 2.1.2019.

Monteverdin radikaalin perinnön inspiroimassa teoksessa esiintyy kaksitoista tanssijaa ja muusikkoa, tenori Topi Lehtipuu sekä katalonialaissopraano Núria Rial virtuaalisena näyttämöhahmona. Helsingin Barokkiorkesterin kanssa toteutettu teos pureutuu arvojen ja perspektiivien muutokseen yhteiskuntamme murrosvaiheessa. ”Minua kiinnostaa, kuinka joudumme juuri nyt kalibroimaan olemassaoloamme ja pohtimaan ihmisyyttämme: suhdettamme maailmaan, sen muutokseen ja historiaan. Käännekohdissa on aina mahdollisuus löytää, mutta ikävä kyllä myös unohtaa.” Saarinen kertoo.

Third Practicen Suomen ensi-ilta on kesäkuussa, Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalilla 17. – 18.6.2019. Esitykset Kuopion Kaupunginteatterissa klo 21 ( kesto 65 minuuttia, ei väliaikaa ).  Yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan teoksen avoimia harjoituksia Kansallisteatteriin toukokuussa. Maailman ensi-iltansa Third Practice saa kansainvälisenä yhteistuotantona Italiassa toukokuun lopussa 2019.

Helsingin Barokkiorkesteri on tunnettu tuoreista näkökulmista vanhaan musiikkiin, mutta yhteistyö Saarisen kanssa vie orkesterin jälleen uuden äärelle. ”Vaikka teoksen musiikki on leimallisesti tiettyä epookkia, näyttämölle aukeava maailma tulee olemaan abstrakti. HeBon näkökulmasta erityisen avartavaa on äänentoiston, virtuaalisolistin ja liikkeen yhdistäminen livemuusikoiden työhön. Myös madrigaalien osittain improvisatorisen luonteen suhde näyttämöratkaisuihin ja yhteistyöhön tanssijoiden kanssa on mielenkiintoinen haaste”, kommentoi teoksen musiikin johtava ja sovittava HeBon taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Tero Saarinen on tehnyt merkittävän kansainvälisen uran sekä tanssijana että koreografina.

Vuonna 1996 perustettu Tero Saarinen Company on suomalaisen tanssin lippulaiva maailmalla. Ryhmä on esiintynyt 40 maassa, kaikissa maanosissa, maailman johtavilla esittävän taiteen näyttämöillä. Vuodesta 1997 toiminut Helsingin Barokkiorkesteri on Suomen merkittävin vanhan musiikin toimija ja yksi Euroopan arvostetuimmista periodiyhtyeistä.

Third Practicen taiteelliseen tiimiin kuuluvat Saarisen ja Häkkisen lisäksi valosuunnittelija Eero Auvinen, projisointisuunnittelija Thomas Freundlich, pukusuunnittelija Erika Turunen, äänisuunnittelija Marco Melchior sekä koreografin assistentti Henrikki Heikkilä. Laulusolistit ovat tenori Topi Lehtipuu ja virtuaalisesti esiintyvä sopraano Núria Rial. Teoksessa on solistien ohella 12 tanssijaa ja muusikkoa. Kantaesitys toteutetaan Jane & Aatos Erkon säätiön tuella.

 

12.-18.6.2019 jo 50. kerran järjestettävän Kuopio Tanssii ja Soi -esitysten lipunmyynti alkaa 2.1.2019. Ohjelmisto ja muu ajankohtainen info julkaistaan tämän vuoden lopulla osoitteessa osoitteessa www.kuopiodancefestival.fi. Ryhmämyynti sähköpostitse groupsales(at)kuopiodancefestival.fi

 

Kuopio Tanssii ja Soi verkossa