Näihin maisemiin pystytetään näköalatorni.

Tahkon näköalatornin suunnitelma nytkähti eteenpäin

Tahkolle on suunniteltu jo kauan näköalatornin rakentamista Tahkon laella liikkuvien iloksi. Nyt suunnitelmiin tuli uusi vaihde, kun löytyi uusi toimintamalli, jossa yhdistetään laskettelun lähtölava ja näköalatorni samaksi rakennelmaksi.

Torni ratkaisee sekä retkeilijöiden että laskettelijoiden tarpeita

Retkeilijöiden määrä kasvaa Tahkolla kovaa vauhtia ja lisäpiikin Tahkon laella patikoinnille on tuonut mukanaan Tahkonportaat. Perinteisten retkeilypolkujen lisäksi patikoijat ovat toivoneet näköalatornia, josta avautuisi vielä nykyistä laajemmat maisemat. Nyt tällaisen tornin toteutuminen on askeleen lähempänä.

Tornin rakentamismahdollisuutta helpottaa merkittävä uusi idea, eli laskettelun lähtölavan yhdistäminen näköalatorniin.

“Tahkonrinteet on viime vuodet kehittänyt rinnealueiden kesäkäyttöä aktiivisesti ja nyt löytyi keino lyödä kaksi kärpästä kerralla yhdistämällä laskettelun tarvitseman uuden lähtölavan ja näköalatornin. Tämä ratkaisu säästäisi tilaa ja rahaa”, iloitsee Huippupaikat Oy:n liiketoimintajohtaja Pasi Martikainen.

Suunnitelmat viedään loppuun talvella 2019

Näköalatornin ja laskettelulavan yhdistelmän rakentamiseen ovat sitoutuneet Tahkon kyläyhdistys ja Huippupaikat Oy (Tahkonrinteet). Nämä tahot selvittävät parhaillaan Kuopion kaupungin kanssa lupiin liittyviä asioita ja rakennepiirustuksia. Selvityksen alla on myös osa rahoituksesta. Kokonaiskustannusarvio tornin rakentamiselle on 30 000 euroa. Tavoite on, että rakentamaan päästäisiin jo heti lumien lähdettyä.

“Tavoitteenamme on, että saisimme kaiken näköalatornin rakentamiseen tarvittavan selvitettyä jo talven aikana ja pystyttämään päästäisiin heti keväällä lumien sulamisen jälkeen. Valmista olisi parhaimmassa tapauksessa jo ensi kesän juhannuksena”, kertoo Tahkon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Heiskanen.

Lisätietoja

  • Pasi Martikainen, liiketoimintajohtaja, Huippupaikat Oy, puh: 040 757 5168
  • Puheenjohtaja Kari Heiskanen, Tahkon kyläyhdistys ry, puh: 050 367 3129