Tahkon ensilumenladulle maksutta

Jouluna  hiihdetään maksutta Tahkon ensilumenladulla! Kuopion kaupunki sekä Tahkonrinteet yhdessä tarjoavat kaikille mahdollisuuden päästä hiihtämään ensilumenladulle 24.12 -26.12 välisenä aikana. Tahkon ensilumenlatu on edestakaisin hiihdettynä yhden kilometrin mittainen ja se on tällä hetkellä ainoa virallisesti avoinna oleva latu Tahkolla.

 

Muut Tahkon hiihtoladut

Tahkolla tehdään kovasti töitä, jotta myös muut latuosuudet saadaan avattua pian. Tahko – Nilsiän välinen latuosuus on ensimmäisenä kunnostustöiden alla ja latupohjaa jyrätään aina kun lunta saadaan lisää. Kyseinen latuosuus avataan seuraavaksi, mutta vasta kun sille pystytään tekemään koneellisesti sekä vapaan, että perinteisen hiihdon mahdollisuus. Luonnonlunta tarvitaan siis lisää.

Myös hiihtotunneleihin on saatu siirrettyä luonnonlunta, mutta sitä ei ole vielä riittävästi latuosuuden turvalliseen avaamiseen. Kun Tahko -Nilsiä latuosuus saadaan avattua, tiedotaan siitä välittömästi. Latukartat ja latuosuuksien sijainnit ovat nähtävillä muun muassa Tahkon Reittipoolin verkkosivuilla.

 

Myös Kuopion ensilumenlatu on jouluna maksuton

Kuopion Puiijolla sijaitsevan ensilumenladun käyttö on ilmaista su 23.12.-ke 26.12.2018 välisenä aikana.  Myös Kuopiossa maalatuja on jyrätty, mutta perinteisen uran tekemiseen ja latujen turvalliseen avaamisen tarvitaan lisää luonnonlunta. Lue lisää Kuopion Kaupungin tiedotteesta.