Tahkon monumentti seisoo näkyvällä ja upealla paikalla.

Tahkolle uusi monumentti

Tahkon nimen historiaa kuvastava monumentti on pystytetty keskeiselle paikalle Tahkon 50 vuotisjuhlan kunniaksi.

Monumentin innoittajana on toiminut Tahkon historia

Tahkon monumenttia ryhdyttiin suunnittelemaan noin vuosi sitten juhlavuoden lähestyessä. Alkuvaiheessa ajateltiin tehtäväksi aikakapseli, johon kerättäisiin esineitä Tahkon 50 ensimmäisen toimintavuoden ajalta. Pian kuitenkin huomattiin, että Tahkon nimeen liittyy mielenkiintoinen historia ja se otettiin monumentin johtavaksi ajatukseksi.

Tahkon nimi tulee siitä, että Tahkon kalliosta louhitusta kivestä on tehty myllykiviä. Tahkon kallion kiveä hyödynnetään edelleen esimerkiksi rakennusmateriaaleissa.  

“Tahkon nimi tulee kivestä, jota käytettiin aikoinaan materiaalina myllykiviin. Tahkokiven pyöreässä muodossa on myös mukavasti ilmaisuvoimaa ja se kuvastaa hienosti Tahkon eteenpäin menevää meininkiä”, maalailee Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n hallituksen puheenjohtaja Ville Puustinen.

Tahkon monumentille saatiin mahtava sijoituspaikka, kun PNT Real Estate Oy antoi luvan pystyttää monumentin Ravintola Piazzan päädyssä, Tahkon sillalle johtavan tien varrella olevalle paikalle. Paikka on erittäin keskeinen ja siten monumentti tulee olemaan hyvin esillä.

“Jokainen Tahkolla käyvä menee jossain vaiheessa nyt valitun monumentin ohi joko matkalla Tahkon sillalle tai kulkiessaan Tahkon keskustan alueella. Onkin hienoa, että monumentti näkyy, sillä Tahko kuuluu kaikille!”, kertoo PNT Real Estate Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heppu Pentti.

Tahkon monumentin paljastustilaisuus oli 8.12.2018

Tahkon monumentti juhlistaa Tahkoni 50-vuotista toimintaa. Sen vuoksi monumentti haluttiin pystyttää vielä tämän vuoden aikana ja vieläpä paljastaa kauden avajaisissa. Ajoitus oli lopulta kuitenkin tiukka, koska monumentti oli työläämpi kuin alunperin ajateltiin.

“Markkinointihörhöt kun lähtevät touhuamaan, niin joskus saattaa käytännön asiat olla heikosti ymmärrettyjä. Matkanvarrella onkin opittu, että halkaisijaltaan kaksimetrisen kivenjärkäleen käsittely kestää  melko pitkään ja siihen tarvitaan aikaa sekä osaamista. Näinpä meinasi jäädä hiukan tiukalle monumentin valmistaminen, mutta onneksi Ikikivi Oy:llä on juuri tarvittavaa huippuosaamista ja järkäleet saatiin istutettua ajoissa paikalleen”, kuvailee prosessia Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen.

Monumentti sinällään on nyt pystytetty, mutta monumentin ympäristöä täydennetään vielä keväällä pysyvällä aidalla. Lisäksi monumenttiin kiinnitetään Tahkon logo.

Lisätietoja

  • Wille Markkanen, Kuopio-Tahko Markkinointi Oy, puh: 044 553 7775