Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin juhlavuoden pääesiintyjät julkistettiin

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleille tekee ensivierailunsa saksalainen Dresden Frankfurt Dance Company. Ryhmän tyyli on nykytanssi.

Dresden Frankfurt Dance Company tuo energiaa lavalle

Tulevana kesänä Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 50 kertaa, eli kyseessä on juhlavuosi.  Nyt julkaistun Dresden Frankfurt Dance Companyn myötä tulevan kesän 50-juhlavuoden pääohjelmisto on valmis.

Dresden Frankfurt Dance Company esittää Kuopiossa triple bill -esityksen. Ohjelmaan kuuluvat teokset ovat: Postgenoma, High Breed ja Echoes From a Restless Soul. Luvassa on on reipasta menoa, sillä ryhmän taiteellisen johtajan Jacopo Godanin tyyli on energinen ja koreografiat voimakkaita. Godani on rakentanut teoksia laajalti, kuten Suomen Kansallisbaletille ja myös useille muillekin ryhmille ympäri maailmaa.

Lapset ja nuoret esillä juhlavuonna

Juhlavuoden ohjelmassa tuodaan voimakkaasti esille lapsia ja nuoria. Kuopion Musiikkikeskuksella vierailee Suomen Kansallisoopperan ja -baletin Balettioppilaitos ja he esittävät koosteen nykytanssin ja klassisen baletin teoksista.

Poikien tanssileirin päätösteos Ju-ju nähdään Kulttuuriareenalla. Teoksen teemana on Jorma Uotisen kehollisuuden ja liikkeen tutkiminen. Perinteisesti Kuopio Tanssii ja Soin ohjelmistoon on kuulunut Tanssioppilaitokset On Stage ja myös juhlavuonna tämä esitys nähdään, tällä kertaa Kulttuuriareenalla.  Ohjelmaa on järjestetty vuodesta 2011 alkaen ja se sisältää noin kahdenkymmenen hakemusten perusteella valitun tanssikoulun esityksiä. Kuopion Konservatorion tanssin oppilaat esittävät Kulttuuriareenalla kuluneen lukuvuoden aikana syntyneet koreografiansa.

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin lipunmyynti alkaa 2.1.2019

Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin lipunmyynti alkaa 2.1.2019. Lippuja voi ostaa verkossa  (www.lippu.fi) ja Lippupisteen myymälöissä.

Kuopio Tansii ja Soi -esitteitä saa lipunmyyntipisteistä tammikuun alkupuolella.

Kurssiohjelma julkaistaan tammikuun lopulla, myynti alkaa helmikuussa.

Tutustu festivaalin koko pääohjelmaan festivaalimediassa: https://www.kuopiodancefestival.fi .

Lisätiedot

  • Kuopio Tanssii ja Soi ry
  • Marja-Terttu Nyman-Lappalainen, medioittaja/tiedottaja
  • press@kuopiodancefestival.fi
  • puh. 050 567 52 73

Enemmän Kuopio Tanssii ja Soista