Tahkon Reittitiedote 13.12.2018

Katsaus Tahkon hiihtolatujen ja kelkkareittien kunnostustilanteeseen

Tahkon laskettelukausi alkoi Itsenäisyyspäivänä ja ensilumenladulla on hiihdetty jo syyslomasta saakka. Moni joulun viettoon saapuva miettii kovasti myös muiden hiihtolatujen sekä tietenkin myös kelkkareittien tilannetta, joten tässä tuore katsaus asiaan.

Hiihtoladut

Tahkon hiihtoladuista on tällähetkellä avoinna 500 metrin mittainen ensilumenlatu, joka on maksullinen. Muiden hiihtolatujen osalta kunnostustöitä on aloitettu Tahko – Nilsiä välisellä valaistulla latuosuudella, jossa latupohjaa on jyrätty aina kun lunta on maahan saakka satanut. Kyseinen latuosuus avataan siis ensimmäisenä, mutta vasta sen jälkeen kun sille pystytään tekemään koneellisesti sekä vapaan, että perinteisen hiihtomahdollisuus. Myös hiihtotunneleihin tarvitaan lisää lunta, jota niihin siirretään heti kun luonnonlunta kertyy lisää.

Ensilumenladun maksullisuus poistuu sen jälkeen, kun Tahko – Nilsiä välinen latuosuus avataan virallisesti. Turvalliseen avaamiseen tarvitaan kuitenkin vielä lisää lunta, mutta avaamisesta tiedotetaan välittömästi heti kun tilanne muuttuu.  Latukartat ja  latuosuuksien sijainnit ovat nähtävillä muun muassa Tahkon Reittipoolin verkkosivuilla.

Maastohiihto Tahkolla, Kuopiossa ja Savossa

 

Kelkkareiteille pääsyä pitää malttaa odotella vielä hetken aikaa.

Kelkkareitit

Kaikki Tahkon alueen moottorikelkkareitit ovat tällähetkellä suljettuina, sillä jääosuudet eivät vielä mahdollista turvallista kelkkailua. Myös maaosuuksille kaivataan vielä lisää lunta ennenkuin reittejä saadaan avattua. Latujen tapaan myös kelkkareittien tilanteesta tiedotetaan heti, kun tilanne muuttuu.

Moottorikelkkailu Tahkolla, Kuopiossa ja Savossa