Lohipilkille jo 1.12.2018

Tahkon talvikalastuskausi käyntiin ennätysaikaisin

Tahkon Peipposlammen talvikalastuskausi pyörähtää käyntiin ensi lauantaina 1.12.2018 klo 09. Lammen jään vahvuus on nyt  10cm ja se vahvistuu kokoajan.

Vanhojen Nipasen rinteiden juurella sijaitsevaan Peipposlampeen istutetaan säännöllisesti kirjolohia – viimeksi lokakuun lopussa ja uusi erä pyritään saamaan lampeen mahdollisimman nopeasti. Kalastus on luvanvaraista ja paikalla voi kalastaa sekä omatoimisesti, kuin ohjatuilla kalastusretkilläkin. Kalastuslupia lammelle myydään max. 10 luvan verran / päivä. Päiväluvan hinta on 25 € / lupa / 2 kirjolohta ja niitä voi ostaa suoraan verkkokaupasta.  Kalojen koko on tällä hetkellä hieman pienempää kuin viime vuonna, eli noin 1 – 1.2kg.

Jään mittaus 28.11.2018

Lammelle tänä vuonna historiallisen aikaisin

Peipposlammen kalastustoiminnasta vastaavan Tahko Outdoorsin yrittäjä Janne Kokkonen ei muista, että Peipposlammen jäällä olisi koskaan pilkitty näin aikaisin alkutalvella. Normaalisti jää on kantanut vasta aikaisintaan vuodenvaihteen tienoilla – tammikuun puolivälissä. ”Pilkkikisat voi siis tänä vuonna ottaa vaikkapa joulukuun puolella olevien pikkujoulujen ohjelmaksi”, Kokkonen vinkkaa.

Peipposlammen kalastuspaikan osoite on Nipasentie 84 ja se sijaitsee saman tien varrella kuin Tahko Safareiden Adventure House. Erämaisemainen lampi on noin 200m pitkä ja sen suurin syvyys on 10m. Rannalta lampi syvenee nopeasti ja sen pohjassa on paljon kiviä. Lammen vesi tulee lähteistä ja lammen pohjoispää on aina sulana virtauksen vuoksi.

Kalastussäännöt ja lisätiedot löydät Tahko Outdoorsin verkkosivuilta.

Osta kalastusluvat suoraan verkosta