Tahko MTB – uusi matka

Tahko MTB saa uuden matkan ensi kesänä

Tahko MTB:n uusin matka – 85km on käytössä jo heti ensi kesänä. Reitti toteutetaan kahtena kierroksena: ensin kierretään perinteinen 60 kilometrin kierros Nilsiän ja Kinahmin maastoissa ja sen jälkeen vielä 25 kilometrin lenkki Tahkovuoren ja Rahasmäen poluilla.

”Uusi matka on tarkoitettu heille, jotka kaipaavat kovempaa haastetta kuin 60 kilometrin reitti, mutta jotka kaipaavat välitavoitetta ennen siirtymistä 120 kilometrin matkalle. 25 kilometrin lisälenkillä osallistujat pääsevät ajamaan alueen teknisimmillä ja nousuvoittoisimmilla poluilla. Kierroksen kruunaa legendaarinen El Grandeksi nimetty loppunousu, jonka 85 kilometrin osallistujat pääsevät kipuamaan ylös kahdesti. Uuden sarjan myötä pystymme tarjoamaan jotain uutta heille, jotka ovat osallistuneet Tahko MTB:n 60 kilometrin perusmatkalle jo useana vuotena”, kertoo tapahtuman ajokoulun vetäjä Markku Koljonen.

Muita matkoja Tahko MTB tarjoilee 25 kilometristä alkaen aina 180 kilometriin, jossa kierretään 60 kilometrin reitti kolmesti. Uusin matka on suunniteltu starttaavan klo 09:30 lähdössä.

Tunnelmaa metsäosuudelta.

Helppo MiniMTB saa jatkoa

Viime kesänä Tahko MTB:n yhteydessä järjestettiin lapsille suunnattu MiniMTB, joka saa jatkoa vuonna 2019. Perjantai-iltana ajettavan MiniMTB:n reitti on helppo, joten se soveltuu hyvin 5-10 -vuotiaille lapsille.

”Tavoitteena on kasvattaa Tahko MTB:stä koko perheen yhteinen viikonloppu, jossa on mielekästä tekemistä kaikille perheenjäsenille. Tahko tarjoaa kesäiselle perhelomalle monipuoliset puitteet”, kertoo tapahtuman tuottaja Hannu Airila.

Kesän 2019 Ilmoittautuminen alkaa lauantaina 1.12.2018 klo 20:19 ja mukaan odotetaan tuttuun tapaan reilusti yli 2000 pyöräilijää.

Tahko MTB verkossa