Anna Kaarina Nenonen – Sininen hetki

Marraskuun tapahtumat vauhdittavat Taidemuseo Eemilin syyskautta

Taidemuseo Eemilissä, Lapinlahdella, on tänä syksynä esillä kolmen pohjoissavolaisen kuvataiteilijan taidetta. Nähtävillä ovat Osmo Monton 80-vuotisjuhlanäyttely, Eemil Halosen Taiteilijan tie sekä erityisesti lapsille suunnattu Anna Kaarina Nenosen Arvaamaton-näyttely. ”Arvaamaton” on hevosaiheinen näyttely, jonka yhteydessä on myös toiminnallinen tila keppihevosineen, piirustusvälineineen sekä leikki- ja löhöilynurkkaus.

 

Hämärissä – koko perheen tapahtuma

Lauantaina 17.11. 2018 vietetään koko perheen tapahtumapäivää klo 11-15. Luvassa on muun muassa keppihevospaja, aarteenetsintää sekä satutuokioita Arvaamaton-taidenäyttelyn innoittamana. Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

 

Tutustu taiteeseen ja taiteilijoihin asiantuntijan opastuksella

Sunnuntaina 25.11.2018 Eemilissä kuullaan kuvataiteilija Osmo Monton elämästä ja taiteesta klo 13 alkaen. Monto on yksi Pohjois-Savon taiteen keskeisimmistä kehittäjistä ja uudistajista. Hän loi myös merkittävän uran kuvataideopettajana ja taidekasvattajana Iisalmessa. Luennon tulee pitämään Osmo Monton lapsenlapsi, taidehistorioitsija Laura Kokkonen. Kokkonen on EMMA, eli Espoon modernin taiteen museon amanuenssi. Luennolla käsitellään Osmo Monton elämän vaiheiden vaikutusta hänen taiteeseen ja yhteyttä kansainvälisen modernin taiteen ilmiöihin. Taidemuseon pääsymaksulla pääsee osallistumaan myös luennolle.

Taidemuseo Eemil järjestää opastuksia ja luentoja ryhmille myös tilauksesta. Asiantuntijaopastuksia taidemuseon kokoelmanäyttelyihin järjestää tutkija Jaana Luttinen. Hän myös luennoi kuvanveistäjä Eemil Halosen elämästä. Opastukset on hinnoiteltu erikseen ja ne tulee varata etukäteen.

 

Lisätietoja:

Taidemuseo Eemil

info@eemil.fi

p. 040 187 2678