Kylpylähotelli Kunnonpaikka on nyt myös Kiinan mäkihyppymaajoukkueen valmennuskeskus

Kylpylähotelli Kunnonpaikan rohkea kehittäminen on ottanut uuden askeleen, kun Mika Kojonkosken johdolla Pekingin olympialaisiin valmistautuva mäkihyppyjoukkue Team China aloitti valmentautumisen Kunnonpaikassa.

Kunnonpaikan palvelut ovat maajoukkueen vaatiman valmennuskeskuksen tasoa

Kunnonpaikka on erittäin laaja palvelukokonaisuus ja tämän havaitsi myös Mika Kojonkoski tehdessään Team Chinan valmennustoimintaan liittyviä taustaselvityksiä.

Kun selvisi, että kiinalaiset todella ovat tulossa Kuopioon valmennusleirille, ryhdyin selvittämään vaihtoehtoja siitä, miten ja missä toimintaa voitaisiin pyörittää. Toimintaan ideaali ympäristö löytyikin läheltä, kun Kunnonpaikassa osoittautui olevan yllättävänkin hyvin tähän toimintaan sopiva palvelukokonaisuus. Hyvätasoinen majoitus, kuntosalit, liikuntasali, ryhmäkokoushuoneita – lisäbonuksena vielä omat lääkärit, fysioterapeutit ja ravitsemusterapeutti sekä urheilijoiden testausasema”, Mika Kojonkoski kertoo.

Kunnonpaikka sijaitsee erinomaisella paikalla lentokentän ja Kuopion ydinkeskustan välimaastossa. Lähiympäristössä on nopeasti saavutettavissa lukuisa joukko urheilun suorituspaikkoja. Lisäksi Kuopion Puijolla sijaitsevat kansainvälisen tason hyppyrimäet ovat vain lyhyen ajomatkan päässä Kunnonpaikasta.

“Kunnonpaikasta on vain 10 minuutin automatka Puijon mäkiin, jossa sitten tulevina vuosina harjoitellaan. Alkumetrit olemme harjoitelleet Kunnonpaikan pihaan tuodussa minihyppyrimäessä ja siitä sitten asteittain siirrytään isompiin mäkiin, ensin Siilinjärven pikkumäkiin ja sitten myöhemmin Puijolle”, kertoo Kojonkoski.

Kunnonpaikassa mietittiin kiinalaisten urheilijoiden tarpeita etukäteen

Kunnonpaikassa on oivat tekniset puitteet valmennuskeskukselle, mutta Kunnonpaikassa haluttiin myös huomioida urheilijoiden erityistarpeet.

Pitää muistaa, että mäkihyppynuoret ovat pitkällä valmennusmatkalla, Pekingin olympialaisiin on 3,5 vuotta ja valmennusjakson ajan heidän kotinsa on hotelli. Olemmekin tehneet monenlaisia erikoisjärjestelyitä heitä varten. Oma iso olohuone jossa he voivat viettää keskenään aikaa, vaatehuolto omine pesukoneineen, oma varasto sadoille suksille ja muille varusteille ja varustehuoltotilat, koulunkäyntiä ja muita ryhmätarpeita varten tarvittavat neukkarit ja tietenkin erityishuomiota saa heidän syömisensä. Kunnonpaikassa on vahva osaaminen myös urheilijoiden ravitsemusasioissa ja lisäksi mukautamme ruokalistaa heitä varten kiinalaisen keittiön makumaailmaan. Ja kylpylä tietenkin vapaasti käytössä – on tärkeää että nuorilla on myös vapaa-ajan tekemistä ettei touhu mene pelkäksi totiseksi treenaamiseksi”, kertoo Kylpylähotelli Kunnonpaikan toimitusjohtaja Timo Juurakko.

Kunnonpaikka on uusinut toimintansa täydellisesti

Kylpylähotelli Kunnonpaikka on viimeisten kahden vuoden aikana ollut kovassa kasvussa ja esimerkiksi liikevaihto on kasvanut tuona aikana peräti 40%. Kehityksen voimana on ollut uusi ajattelu, jolla haastettiin perinteinen tapa toimia. Vanhasta kuntoutuskeskus ajattelusta ponnistettiin hyvinvointi- ja matkailukeskukseksi neljän tukijalan pohjalta:

  • kuntoutus
  • hyvinvointi
  • majoitus
  • ravintolapalvelut

Nyt tukijalkojen määrä nousee jo viiteen, kun Kunnonpaikassa alkoi valmennuskeskustoiminta. Pohjois-Savossa ei ole urheilopistoa tai valmennuskeskuksena toimivaa paikkaa.

“Otamme valmennuskeskusajattelun ilolla vastaan Kunnonpaikassa ja tulemme kehittämään toimintaa jatkossakin. Lisäksi meitä ei haittaa valmennuskeskustoiminnan mukanaan tuomat mahdollisuudet vapaa-ajanmatkailun kehittämisessä. Esimerkiksi nyt alkanutta Team Chinan valmistautumista Pekingin olympialaisiin 2022 seuraa Kiinan CCTV 9 -kanava, jolla on 1,2 mrd katsojaa. Tämä ei voi olla vaikuttamatta positiivisesti meidän ja koko alueen matkailun kehittymiseen”, myhäilee Juurakko tyytyväisenä.

Lisätietoja

  • Toimitusjohtaja Timo Juurakko, Kylpylähotelli Kunnonpaikka
  • p.: 050 598 7301
  • email: timo.juurakko@kunnonpaikka.fi

Lisää Kunnonpaikasta