Tahko MTB uusiin käsiin

Hannu Airila Tahko MTB:n ohjaksiin

Maastopyöräilyn klassikko ja samalla Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB on löytänyt itselleen uuden kodin. Tapahtumaa luotsaavat jatkossa kuopiolaiset Hannu Airila sekä Suvi Piispanen. Tapahtumaa tuottanut Virve Nevalainen luovutti viestikapulan seuraajilleen tämän viikon alussa.

 

Hannu Airila Tahkon syksyisissä maisemissa.

Airila tunnetaan parhaiten maajoukkuetason suunnistajana ja aktiivisena kestävyysurheilijana, mutta mies on tuttu myös tapahtumapiireistä. Monella saralla kunnostautunut urheilun monitoimiosaaja tuotti muun muassa viime juhannuksena Tahkolla järjestetyn uuden Tahko Trail -polkujuoksutapahtuman. Ensi kesästä alkaen Airila toimii myös Vaarojen Maratonin kilpailunjohtajana.  Airilan ja tapahtumatuottaja Suvi Piispanen tiimille on lokakuussa myönnetty järjestelyoikeus vuoden 2021 nuorten suunnistuksen Leimaus-suurleirille Kuopioon.

Pitkään harkittu päätös

Vuodesta 1999 saakka Tahko MTB:ta tuottanut ja tapahtuman äitinäkin tunnetuksi tullut Virve Nevalainen on etsinyt Tahko MTB:lle jatkajaa jo pitkään. Yksinkertaista se ei missään nimessä ole ollut, sillä luopumiseen liittyy myös paljon tunnesiteitä.

”Pitkällisen harkinnan tuloksena olen löytänyt Tahko MTB:lle uuden kodin, jonka arvomaailma noudattaa omiani ja jonka siivissä tämä upea tapahtuma voi kehittyä myös jatkossa. Hannun ja hänen tukijoukkonsa tuntien uskon, että jo tulevana kesänä luvassa on jotain uutta ja virkistävää – perinteitä unohtamatta”, Nevalainen kertoo. ”Jään innolla seuraamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ilolla ja kunnialla siirrän viestikapulan Hannulle”, hän jatkaa ja kertoo vielä pysyttelevänsä tukijoukoissa niin kauan kuin tarve vaatii.

”Monen maastopyöräilyharrastajan vuoden kohokohta, nyt 20 -vuotias Tahko MTB on kasvanut lapsesta täysi-ikäiseksi Nevalaisen luotsaamana ja nyt on hyvä hetki vaihtaa vetovastuuta sekä jatkaa tapahtuman kasvattamista aikuisikään”, sanailee Hannu Airila.  ”Tapahtumana Tahko MTB on monelle osallistujalle jouluakin suurempi vuoden kohokohta. Tavoitteenani on varmistaa, että tapahtuman kotoisasta tunnelmasta jää jatkossakin elinikäisiä hyviä muistijälkiä niin osallistujille kuin talkoolaisillekin”.

Hyvä fiilis kuvastuu myös lähdön hurmoksessa.

Kehittyminen tukee myös Tahko Action Planin linjauksia

Joulukuussa 2016 laaditun Tahko Action Planin yhtenä tavoitteena on tehdä Tahkosta yksi Suomen vetovoimaisimmista pyöräilykeskuksista ja tähän liittyen Airilan tahtotila on paitsi itse tapahtuman kehittämisessä – hän haluaa myös olla määrätietoisesti mukana Tahkon alueen olosuhteisiin liittyvissä kehittämishankkeissa.

”Luonnossa liikkuminen lisää fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia. Se näkyy konkreettisesti luontoliikuntatapahtumissa, joista haetaan elämyksiä ja itsensä voittamista. Minua inspiroi järjestää tapahtumia, joissa onnistumisen ilo maalissa on usein hyvinkin käsinkosketeltavaa”, Airila summaa ajatuksiaan. ”Uskon, että Tahko ja maastopyöräily ovat tulevaisuudessa entistä erottamattomampi sanapari”, hän jatkaa.

Tahko MTB kerää Tahkon hulppeisiin maisemiin vuosittain yli 2000 osallistujaa.

Tahko MTB:n 20 -vuotinen historia

Tahko MTB tapahtuman perusti yli 20 vuotta sitten Wildlife Telemark ry, jonka taustalla vaikuttivat Nevalainen silloisen puolisonsa Tero Hartikaisen kanssa. Tapahtumaa rakennettiin perhepiirissä reilun 10 vuoden ajan, kunnes Nevalainen otti koko vetovastuun vuonna 2013. Vuosien kuluessa tapahtuman osallistujamäärä on kasvanut 200 osallistujasta yli 2000 osallistujaan. Kuluneena kesänä 2018 poljettiin jo 20. Tahko MTB noin 2200 osallistujan voimin. Tapahtuma on jo vuosia ollut paitsi Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma, myös kesän kohokohta useimmille lajin harrastajille.

”Tapahtuman rikkautena ovat sen olosuhteet, reitti, Tahkon alueen hulppeat palvelut sekä tapahtuman loistavasti yhteen puhaltava tekijätiimi. Tapahtumaa on tehty rakkaudella ja laatua vaalien”, kiteyttää Nevalainen.

Vuoden 2019 Tahko MTB järjestetään perinteisesti juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna, 28.-29.6.2019.

Ilmoittautuminen avataan 1.12.2018 osoitteessa www.tahkomtb.fi

 

Lue lisää ajankohtaisia uutisia Tahkolta