Leppävirran Vesileppikseen rakentuu Muumi-jääveistospuisto

Leppävirran Vesileppiksen hiihtoareenalle nousee loppuvuoden aikana uusi merkittävä vetonaula – Muumi-jääveistospuisto. Puiston teemaksi valikoitui itseoikeutetusti Tove Janssonin Taikatalvi-kertomus.

Näyttäviä Muumi-veistoksia, tunnelmaa ja tekemistä

Taikatalven klassinen tarina on mukaansatempaava jo itsessään, mutta jääveistospuistossa tarinaa tehostetaan taiomaisilla Muumi-jääveistoksilla, joiden koot vaihtelevat 1,5 metristä jopa viiteen-kuuteen metriin. Taianomaista ympäristöä luovat elämyksellinen kulkureitti sekä tarkkaan suunniteltu valaistus tunnelmallisen äänimaailman kera.

Jääveistosmaailmassa tulee olemaan tekemistä kaikenikäisille myös jääliukumäkien ja muiden talviaktiviteettien muodossa. Vesileppiksen hiihtoareena on näyttelytilana ainutlaatuinen, sillä se sijaitsee kiveen louhitussa luolassa 30 metriä hotellin alapuolella, ja sen lämpötila pysyy stabiilina. Muumi-teema tulee takuulla ylittämään aiempien vuosien 15 000 henkilön kausittaiset kävijämäärät”, sanoo Vesileppiksen liikuntapalveluiden toimitusjohtaja Esa Salmiheimo.

Kahtena edellisenä talvena on Vesileppiksen hiihtoareenalla toteutettu Ice Cave -jääveistosnäyttely oli suuri menestys. Nyt avattava Muumi-jääveistospuisto on uusi vaihe alati kehittyvän Vesileppiksen toiminnassa.

Muumi-jääveistospuisto on yhteistyön tulos

Muumi-jääveistospuiston toteuttajajoukko on taustaltaan erittäin kokenut. Toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Vesileppis, Moomin Characters Oy Ltd, Leppävirran kunta, teemapuistoihin erikoistunut Fantasia Works, SnowVillage (Game of Thrones -jääkylän taustavoima) sekä Jäälinnan mestariveistäjät, kärkiniminään jäänveiston maailmanmestari, mongolialainen Lkhavgadori Dorjsuren ja Suomen mestari Anssi Kuosa.

Muumi-jääveistospuiston osalta nyt aloitettu yhteistyö on tarkoitettu pysyväksi. Jääveistospuiston teemaa tullaan vaihtamaan vuosittain, jolloin puisto pysyy kaikenikäisille kiinnostavana ja alati kehittyvänä. Muumi-jääveistospuiston kiinnostavan myös kotimaisia ja  ulkomaalaisia matkailijoita. Tähän liittyen myös Vesileppiksen hotellin osalta on menossa neuvottelut Muumi-teemaisten huoneiden avaamisesta hotelliin.

Hanke on nähty alueellisesti niin merkittäväksi, että alueen suurimmat matkailun toimijat ovat lähteneet rakentamaan kohteen matkailumarkkinointia yhteistyössä Vesileppiksen kanssa. Markkinointiyhteistyötä tekevät mm. Kuopio-Tahko Markkinointi Oy ja Osuuskauppa PeeÄssä. Lisäksi markkinoinnissa tulee olemaan tärkeässä roolissa Moomin Characters Oy ja moomin.com. Yhteistyöllä pyritään varmistamaan näkyvyys koko Suomessa, jotta kohteen osalta saataisiin maksimoitua alueelliset vaikutukset.  

”Vesileppiksen ympärivuotisen talven tarjoava sisähiihtoareena on maailmanluokan mahdollisuus, ja nyt toteutettava Muumi-jääveistospuisto hyödyntää tätä mahdollisuutta oivaltavasti. Jääveistospuisto on vankka askel matkalla kansainvälisesti tunnetuksi matkailukohteeksi ja samalla Vesileppis nousee alueen merkittävimpien vapaa-ajanmatkailun veturiyritysten joukkoon”, sanoo Kuopio-Tahko Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Wille Markkanen.

Veistoksissa tullaan käyttämään maailman ehkä parasta luonnonjäätä, jota saadaan Lainionjoesta Kittilästä. Joessa jää muodostuu virtaavassa vedessä, jolloin jäähän ei muodostu kuplia ja jään rakenne on kirkas sekä erittäin luja. Lisäksi Kittilän ilma on tutkitusti maailman puhtainta, joka vielä varmistaa jään laatua.

”Ei ole lainkaan liioiteltua sanoa, että Lainionjoesta lähtöisin oleva jää lukeutuu veistosmateriaalina maailman parhaimpiin ja ainutlaatuisimpiin”, sanoo SnowVillagen Rami Kurtakko.

Lisätietoja

 

Leppävirran Virkistysuimala Leppäkerttu Oy

Kuopio-Tahko Markkinointi Oy

 • toimitusjohtaja
 • Wille Markkanen
 • wille.markkanen@kuopiotahko.fi
 • 044 553 7775

Moomin Characters Oy Ltd

 • toimitusjohtaja
 • Roleff Kråkström
 • 0400 549 692

Sport & Spa Hotel Vesileppis Oy

 • toimitusjohtaja
 • Kimmo Rossi
 • kimmo.rossi@vesileppis.fi
 • 040 727 4220

Lue lisää Muumi-jääluolasta