Keinuhevosen kengittäjä seikkailee marraskuun perhekonsertissa ja syysloman lorupajoissa

Vauvaikäisillekin sopiva, uusi orkesteriteos Keinuhevosen kengittäjä tuo hyvää mieltä lapsille ja vanhemmille Kuopion kaupunginorkesterin samannimisessä perhekonsertissa Kuopion Musiikkikeskuksessa keskiviikkona 7.11. klo 18.00.  Jukka Itkosen runokirjaan perustuva ja Timo Klemettisen säveltämä konsertti kertoo kehitystarinan vauvan ensimmäisestä aamusta lapsen kasvuun. Lisäksi syyslomaviikolla , tiistaina ja keskuviikkona 16.-17.10. luvassa on Itkosen runokirjan pohjalta koostetut, kaikille avoimet Sanataidekoulu Aapelin lorupajat kirjastolla.

Hyväntuulen konsertti sopii koko perheelle

Kuopion kaupunginorkesterin hyväntuulen konsertti Keinuhevosen kengittäjä sopii koko perheelle – myös vauvaikäiset ovat tervetulleita mukaan. Konsertti perustuu vauvan kehitystarinasta kertovaan Jukka Itkosen runokirjaan, johon Timo Klemettinen on säveltänyt musiikin. Itkosen lempeät runot kietoutuvat sävelten syliin mm. kauniiden balladien sävelin ja suloisin salsarytmein – lapset ja vanhemmat pääsevät osallistumaan konsertin kulkuun musiikin mukana. Kaupunginorkesteria johtaa konsertissa unkarilaissyntyinen Jozsef Hars ja laulajina / laulattajina ovat Ulla Piispanen ja Matti Tegelman. Konsertin kesto on noin 30 minuuttia.

Liput Keinuhevosen kengittäjä -konserttiin: 48 € perhelippu (sis. 2 aikuista ja 2 lasta) / 16 € aikuiset / 11 € lapset alle 16v. / Alle 1v sylissä veloituksetta / S-Etukortilla 38 / 13 / 8 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen, katso myyntipaikat täältä.

Konsertti toteutetaan samalla viikolla myös orkesterin vuonna 2017 Kuopiossa syntyneille kummilapsille sekä päiväkotiryhmille. Kutsut kummilapsikonsertteihin on lähetetty yhteystietonsa orkesterin kummilapsiprojektin käyttöön luovuttaneille kummilasten vanhemmille 9.10.2018.

Syyslomaviikon lorupajat pääkirjastolla

Syyslomaviikolla orkesteri toteuttaa Keinuhevosen kengittäjä –lorupajat pääkirjaston Satuhuoneessa (1. krs) yhteistyössä Sanataidekoulu Aapelin ja Kuopion kaupunginkirjaston kanssa. Kaikille avoimia lorupajoja on kaksi: tiistaina 16.10. klo 9.30 ja keskiviikkona 17.10. klo 9.30. Valjasta oma keinuhevonen ja lähde mukaan kopsutellen, keinutellen ja kuiskien herkistelemään kielenkantoja ja rytmin kiemuroita. Mistä löytyy norsun pesä? Millainen on rumpalin rytmi? Miltä kuulostaa hiljaiselo? Lapsen ja aikuisen yhteisessä loruhetkessä nautitaan sylikkäin yhdessäolosta. Lorupajan kesto on noin 30 minuuttia. Kumpaankin lorupajaan mahtuu mukaan 20 lasta yhden vanhemman seurassa. Lorupajoihin on vapaa pääsy.

 

Sanataidekoulu Aapeli on Pohjois-Savon sanataideverkosto, joka toimii Vestäjät ry:n alaisuudessa. Verkosto kokoaa yhteen alueen sanataideopettajat ja opetusta tuottavat organisaatiot sekä sanataiteen harrastajat. Yhteistyökumppaneina toimivat mm. kirjastot, kansalaisopistot ja muut harrastustoimintaa tuottavat organisaatiot, kulttuurilaitokset, koulut, kunnat sekä lastensuojelun ja erityisryhmien sidosryhmät. Kiinteää yhteistyötä Aapeli tekee Lastenkulttuurikeskus Lastun, Kuopion kaupungin sekä kirjastojen ja kansalaisopistojen kanssa.

Kuopion Musiikkikeskus