Metsäkartanon kammi

Uusi älykäs pimeän ajan ulkoilureitti Metsäkartanolle

Rautavaaran Metsäkartanolla on otettu käyttöön uusi ulkoilureitti, joka on LED-valaisun ansiosta käytettävissä myös pimeään aikaan

Valaistu retkeilyreitti on toteutettu energiaa säästäväksi

Nyt valmistuneen valaistun retkeilyreitin pituus on n. 1,2 km. Reitti kulkee Metsäkartanon pihapiirin ja Ylä-Keyrityn järven rannassa sijaitsevan turvekammin välillä. Vaikka reitti on valaistu, on toteutuksessa huomioitu Metsäkartanon arvojen mukaisesti ja kestävän kehityksen hengessä energiatehokkuus.

”Älykkäästi ohjattu LED-valaistus säästää energiaa huomattavasti verrattuna perinteisiin valaisimiin”, toteaa Metsäkartanon toimitusjohtaja Jari Korkalainen.

Valittu valaistustekniikka, eli LED-valaisimet vaativat sinällään jo vähän virtaa, toinen virtaa säästävä metodi on samalla elämyksellinen osa reittiä. Valaistus toimii nimittäin ohjausjärjestelmällä, joka tunnistaa reitillä liikkujat. Näin valaistus syttyy siellä missä liikkuja kulkee. Energian säästyessä syntyy myös voimakas kokemus ympäröivän pimeän luonnon keskellä.

”Energian kulutus älyvalaistuksessa on vain muutamia prosentteja perinteiseen reittivalaistukseen verrattuna”, kertoo metodin eduista Nuorisokeskus Metsäkartanon kiinteistönhuollon vastaava Kari Korkalainen.

Metsäkartanolle on myönnetty EU-kukka –ympäristömerkki ympäristöä säästävästä toiminnasta.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jari Korkalainen, Nuorisokeskus Metsäkartano, puh: 040 839 6353

 

Lisää Metsäkartanosta