Tahko pump tack valmistuu lähiliikuntapuistoon

Tahkolle valmistuu syyslomaksi pump track-rata

Tahkon kyläyhdistys ry on saanut rahoituksen pump track -radan tekemiseen ja rakentaminen on menossa. Rata pyritään saamaan valmiiksi jo tulevalle syyslomalle.

Radan rakentaminen maksaa 75 000 euroa

Tahkon pump track -radan rakentaminen on jo aloitettu Tahkon kyläyhdistyksen johdolla. Rakentamisen on arvioitu kestävän noin kuukauden, eli syyslomalaisilla pitäisi olla täten uusi mukava aktiviteetti käytössä. Rata tulee sijaitsemaan Tahkon lähiliikunta- ja aktiviteettipuistossa, joka valmistui vuonna 2014.

Radan rakentamisen kustannusarvio on 75 000 euroa. Rahoitus jakaantuu usealle taholle:

  • Kalakukko leader 60 %
  • Kuopion kaupunki 15%
  • Tahkon kyläyhdistys ry 9%
  • TAHKOcom 4%
  • PNT Active oy 4%
  • PeeÄssä 4%
  • Tahkonrinteet 4%

Pump track on polkupyörillä ajettavaksi tarkoitettu rata, missä liikkua voi myös ilman polkemista pumppaavalla liikkeellä – tästä myös radan nimitys. Pyörien lisäksi pump trackillä voi liikkua scooteilla, skeittilaudoilla ja rullaluistimilla. Radan käyttäminen on ilmaista.

“Tahkon pump track -radan käyttäminen on ilmaista, joten radalla liikkuminen vaatii ainoastaan harrastusvälineen ja kypärän. Harrastusvälineenä voi olla vaikka tavallinen polkupyörä, erikoisvalmisteisia välineitä ei tarvita. Alueella on mahdollista järjestää myös erilaista ohjattua toimintaa”, kertoo Tahkon kyläyhdistyksen puheenjohtaja Kari Heiskanen.

Pump track jatkaa Tahko Action Planin linjalla

Vuonna 2016 Tahkon sisältöjen kehittymistä peilaava suunnitelma, Tahko Action Plan, jonka tavoitteena oli tunnistaa erityisesti lumettoman ajan kehittymiseksi uusia kiinnostavia aktiviteetteja. Yhtenä isoimmista aktiviteeteista esille nousi pyöräily eri muodoissaan ja isossa kuvassa Tahkon halutaan kehittyvän Suomen johtavaksi bike parkiksi. Tällä kehityspolulla pump track on oiva askel.

Niinikään tärkeä kehittämiskohde Tahkolla on viimeisten vuosien aikana ollut lapsiperheille ja erityisesti perheen pienimmille suunnatut palvelut. Tämän kehityksen alkulauksena rakennettiin Tahkon lähiliikuntapaikka ja nyt kokonaisuus täydentyy pump trackilla. Lähiliikuntapaikka lisää alueen viihtyisyyttä, mutta myös lisää lasten ja nuorten omatoimista liikkumista.

“Tahkon strategiana on lisätä ympärivuotista aktiviteettitarjontaa koko perheelle. Pump track –radat ovat ensisijaisesti lasten ja nuorten suosiossa, jonka osaltaan voidaan odottaa heijastuvan myös perheiden viihtyvyyteen ja yhdessä liikkumisen kasvuun”, summaa pump trackin merkitystä Kari Heiskanen.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Kari Heiskanen, Tahkon kyläyhdistys ry, puh: 050 367 3129