Syyssonaatti ja Äidinmaa-musikaali ovat syksyn uusia näytelmiä Kuopiossa

Kuopion kaupunginteatterin syyskausi avattiin viime lauantaina Maria-näyttämöllä esitetyllä Ingmar Bergmanin Syyssonaatin ensi-illalla. Seuraavaksi ensi-iltaan tulee keskiviikkona 12.9.2018 uusi kotimainen Äidinmaa-musikaali.

Kuopion kaupunginteatteri tarjoaa kaikille jotakin

Kuopion kaupunginteatterissa on totuttu näkemään viime vuosina erittäin monipuolista teatteritaidetta ja niin myös tällä esityskaudella.

Olli-Matti Oinosen ohjaama Syyssonaatti on erittäin väkevää draama, joka puhuttelee katsojaa monella eri tasolla. Näytelmän teemat ovat niin voimakkaita, että niitä jää varmasti pohtimaan pitkään esityksen jälkeen. Näytelmä on myös tarkoitettu kunnioittamaan legendaarista ruotsalaista ohjaajaa  Ingmar Bergmania, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta.

Minna-näyttämöllä esitettävä Snoopi Sirenin ohjaama Äidinmaa-musikaali on myös suurien tunteiden äärellä. Näytelmä kuljettaa katsojaa vauhdikkaasti kahden eri aikakauden välillä. Musikaalin kuvailee sodan haavoja ja kertomattomuuden kulttuuria. Tarina kertoo yleismaailmallisesti naisista, ja tarina viedään läpi yhden suvun vahvojen naisten välityksellä.

Musiikin näytelmään ovat säveltäneet Esa Nieminen ja Niklas Rosström. Musiikki on melodista ja elämää täynnä olevaa. Ja vaikka musiikki viekin sekä sodan pyörteisiin että vuoteen 1989, ovat sävelet täynnä nuoruuden kiihkoa sekä intohimoa.

Lisätietoa

  • Maija Voutilainen
  • Tiedottaja, Kuopion kaupunginteatteri
  • Puh. 044 718 2404
  • maija.voutilainen@kuopio.fi

Lisää Kuopion kaupunginteatterista