Christina Åstrand

Kuopion kaupunginorkesteri soittaa tanskalaisen musiikin helmiä 13.9.2018

Christina Åstrand on yksi Tanskan merkittävimmistä viulisteista ja hän soittaa solistina Kuopion kaupunginorkesterin syksyisessä konsertissa 13.92018. Tuolloin kuullaan Kuopion kaupunginorkesterin sinfoniasarjassa Carl Nielsenin ja Rued Langgaardin tanskalaisia säveliä. Konserttia johtaa Alberto Hold-Garrido.

Syksyinen päiväkirja –konsertti esittelee kaksi hyvin erilaista osiota, Toisaalta soitetaan Carl Nielsenin suosituimpia teoksia, Helios-alkusoitto ja viulukonsertto. Näiden ohella esitetään myös Nielsenin varjossa vähälle huomiolle jääneen, jopa erakoituneen Rued Langgaardin neljäs sinfonia nimeltään Putoavat lehdet. Konsertti alkaa Nielsenin Ateenassa tutkimusretkien lomassa säveltämällä Helios-alkusoitolla. Alkusoitossa aiheena on Egeanmeren auringonnousu ja -lasku.

Nielsenin viulukonsertto on tyyliltään selkeänä ja melodiakeskeisenä hyvin erilainen kuin Nielsenin sinfoniat. Christina Åstrandille erittäin monipuolisena viulistina Nielsenin konserton soittaminen on tuttua. Åstrand on toiminut jo 24-vuotiaasta saakka Tanskan kansallisessa sinfoniaorkesterissa konserttimestarina.

Konsertin toisella puolisko esitellään Rued Langgaardin tuotantoa. Langgaardia kutsutaan Tanskan näkymättömäksi sinfonikoksi. Hänen neljäs sinfonia käy kolmessatoista jaksossa läpi syksyä myrskyisästi. Jaksot muodostavat yhden kokonaisen teoksen, jossa tehdään päiväkirjanomainen, tunteellinen matka erilaisiin syksyn tunnelmiin ja sointiväreihin.

”Neljäs sinfonia on sekä herkkä että väkivaltainen. Se houkuttelee haaveilemaan ja aiheuttaa painajaisia. Se saa meidät haistamaan kukkia, nauttimaan niityistä ja pelkäämään lähestyvää myrskyä, mutta voi myös herättää aggressioita”, maalailee konsertin kapellimestari Alberto Hold-Garrido.

Liput

Syksyinen päiväkirja -konserttiin: 33 / 27 / 11 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Kausikortit syksyn 2018 Kamarisarjaan: 66 € / 47 € eläkeläiset / 30 € lapset alle 16v, opiskelijat, varusmiehet ja työttömät.

Myynti

Kuopion Musiikkikeskus, ma-pe klo 12-17 tai esityksen alkuun, viikonloppuisin 1 h ennen esitystä, puh. 0600 96 100 (1,98 €/ min + pvm). Myynti myös Kuopio Info, Sokos Kuopio ja Lippupisteen myyntipisteet.

eLiput

www.lippu.fi. Lisäksi myynti pe 7.9. alkaen Kuopion kaupunginteatteri (Niiralankatu 2) 2 tuntia ennen esitystä, la klo 12-18, puh. 0600 41 31 43 (1,98 €/ min + pvm + mpm).

Lisätietoja

 

Kuopion kaupunginorkesteri
Tuottaja-tiedottaja Elina Prepula
puh. 044 718 2364,
elina.prepula(at)kuopio.fi

 

Lisää konsertista