Osallistu Rukiinleikkuun SM-kisoihin.

Riuttalassa järjestetään rukiinleikkuun SM-kisat – kaikki voivat osallistua

Riuttalan Talonpoikaismuseolla on jo yli 30 vuotta järjestetty SM-kisat rukiinleikkuussa ja tänä vuonna kilpailut pidetään 25.elokuuta. Tällä kertaa mukaan pääsee myös ilman aiempaa kokemusta.

Kaksi sarjaa

Rukiinleikkuun SM-kisoissa on kaksi sarjaa: sirppisarja ja viikatesarja.

Sirppisarja on yksilökilpailu, joka on puolestaan jaettu kahteen ikäluokkaan, eli yli ja alle 60-vuotiaat. Molemmissa ikäluokissa on luonnollisesti eri sarjat miehille ja naisille.

Viikatesarja on joukkuekilpailu. Joukkueen koko kolme henkeä, joten viikatesarja on oiva paikka tutustuttaa myös uusia kokelaita lajiin ja järjestäjät haluavatkin kannustaa mukaan myös täysin uusi osanottajia. Mukaan voi lähteä vaikka kaveriporukalla tai perheenä ja esimerkiksi viime vuonna mukana oli joukkue, joka koostui äidistä, tyttärestä ja tädistä.

Kilpailuun voi ilmoittautua ennakkoon:

Kilpailuun on kuljetus Kuopiosta

Tapahtuma on osa Kuopio Juhlii -viikonloppua ja niinpä kilpailuun järjestetään yhteiskuljetus Kuopion keskustasta. Mikäli haluaa mukaan yhteiskuljetukseen, tulee ilmoittua samaan paikkaan kuin kilpailijoidenkin (puh. 050 5954 183, info@riuttala.fi).

Kisojen lisäksi Riuttalassa voi  nauttia myös Pohjois-Savon Pelimannien musisoinnista ja tarjolla on myös soppatykillä tehtyä ruispuuroa. Hieman erikoisempaa instrumenttiä, eli sahaa soittavia taitureja on myös paikalla. Finola Oy on jakamassa tietoutta öljyhampusta ja Maatiainen ry kertoo omasta toiminnastaan.

Lisäksi mukana tuottamassa tapahtumaa yhteistyökumppaneina ovat Kuopion kaupunki, Pohjois-Savon maataloustuottajain säätiö ja joukko Riuttalan vapaaehtoisia.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Riuttalan verkkosivuilta osoitteesta http://riuttala.fi/rukiin-leikkuun-sm-kilpailut/

Lisätietoja 

Kesäkauden pe – ma klo 12-17 aukioloaika päättyy 25.8.2018, jonka jälkeen olemme avoinna tapahtumien muodossa ja tilauksesta ryhmille.

Lisätietoja/Tiedustelut:

Riuttalan Talonpoikaismuseon osoite on Riuttalantie 719, 72100 Karttula. Tieopasteet löytyvät mm. Haminalahden ja Karttulan keskustan ohittavan valtatie 551:n varrelta.

 

Lue Rukiinleikkuun SM-kisoista