Riuttalan Vinkkivihkot antavat ideoita museovierailuun.

Riuttalan perinneleikkipäivässä seikkailevat lapset

Riuttala vietetään aktiivinen lauantaina 21.7.2018 Perinneleikkipäivä. Tapahtuma on ilmainen alle 16-vuotiaille ja täynnä toimintaa perheen pienimmille.

Monipuolisessa ohjelmassa on kaikille jotain

Perinneleikkipäivä rakentuu monipuolisesti ja mukana on useita toimijoita tuottamassa tapahtuman sisältöjä. Eläinten kanssa tullaan tapahtumassa erityisesti tutuksi. Pohjois-Savon Kennelliiton kaverikoirat saapuvat ilostuttamaan osallistujia ja lapsilla on mahdollisuus talutusratsastukseen. Luonnollisesti ohjemaan kuuluvat Riuttalan kotieläinten, kuten kanojen, kukon, lampaiden ja kanien ihastelu. Muuta tekemistä ovat mm. kudonan opettelu, tuohityöt sekä pärelaivojen teko. Lisäksi päivään kuuluu leikkiä ja laulua, ja päivän päättää rauhoittava satuhetki.

Tapahtumaan on yhteiskuljetus Kuopiosta.  Tapahtuma-aika on klo 10 – 15. Museo ja kahvila ovat avoinna klo 17 saakka. Alle 16-vuotiaille tilaisuus on pääsymaksuton. Muut pääsymaksut ja lisätiedot www.riuttala.fi / Facebook / puh. 050 5954 183.

Vinkkivihko monipuolistaa museovierailua

Riuttalassa omatoimisesti vieraileville on tehty vinkkivihko. Vihkoon on kerätty teemoittain asioita, joihin voi syventyä Riuttalan Talonpoikaismuseossa. Vinkkivihkot eivät maksa mitään, vaan ne sisältyvät sisäänpääsymaksuun. Erityisesti vinkkivihkossa on huomioitu lapset ja lapsiperheet.

Vinkkivihkoon on käytännössä kerätty historiaan ja kulttuuriperimään tutustumista, erilaisia tekemisiä sekä pohdintakohtia kaverin kanssa. Teemoittain vihkoista:

  • Luontoteemaisessa vinkkivihkossa on esimerkiksi kasvien ja kalojen tunnistusta sekä pelimuotoista jokamiesten oikeuksien kertausta
  • Seikkailuvihkosta löytyy mm. perinteisten pihaleikkien loruja ja ohjeita. Museoalueelta löytyy seikkailijoille myös hyppynaruja, onkia ja puujalkoja.
  • Talonpoikaistalon elämää kuvaava vinkkivihko on eniten historiapainotteinen ja sisältää mm. eri rakennusten ja esineiden käyttötarkoituksia avaavia tehtäviä.

Lisätietoja Riuttalan muista tapahtumista sekä aukioloajoista

 

Tutustu lisää Riuttalan Talonpoikaismuseoon kotisivuillamme www.riuttala.fi, Facebookissa ja Instagramissa. Kesäkaudella 2018 museoalue on avoinna yleisölle 25.8. saakka perjantaista maanantaihin klo 12–17.  Poikkeuksena 18.8. olemme yksityistilaisuudesta johtuen suljettuna. Muina aikoina olemme avoinna tapahtumien muodossa ja tilauksesta ryhmille. Lisätietoja/Tiedustelut: info@riuttala.fi /puh. 050 5954 183.

Riuttalan Talonpoikaismuseon osoite on Riuttalantie 719, 72100 Karttula. Tieopasteet löytyvät mm. Haminalahden ja Karttulan keskustan ohittavan valtatie 551:n varrelta.

KAUDELLE 2018 TULOSSA

  • 13.7.2018 Talkoot klo 9-16
  • 20.7.2018 Talkoot klo 9-16
  • 21.7.2018 Perinneleikkipäivä
  • 27.7.2018 Talkoot klo 9-16
  • 25.8.2018 Rukiinleikkuun SM-kilpailut
  • vko 42 Supersyyslomalla avaamme ovet yhdeksi päiväksi

Tutustu perinneleikkipäivän ohjelmaan