Tahko DiscGolfPark rakennetaan upeisiin maisemiin

Tahkolle rakennetaan täysimittainen kilpatason frisbeegolfkenttä

Tahkon aktiviteettitarjontaa täydentämään rakennetaan tänä kesänä frisbeegolfin harrastajille 18-väyläinen kilpakenttä, jonka nimeksi tulee Tahko DiscGolfPark. Kentän on suunnitellut Innova Champion Europen Jussi Meresmaa ja kentän tulee rakentamaan Tahkon frisbeegolf ry, eli paikallinen lajin erikoisseura. Seura myös huolehtii kentän ylläpidosta.

”Olemme pitkään suunnitelleet Suomen upeimman frisbeegolfradan rakentamista Tahkolle ja nyt unelma toteutuu. On aivan mahtavaa kuinka moni eri taho on halunnut olla mukana hankkeessa ja itsekkin olen erittäin innoissani päästessäni kehittämään Tahkon kesäaktiviteettitarjontaa”, iloitsee hankkeen puuhamies ja Tahkon frisbeegolf ry:n puheenjohtaja Jussi Torvinen.

Kentän rahoituksesta vastaavat yhdessä Kehittämisyhdistys Kalakukko ry Leader-rahoituksella, Kuopion kaupunki ja Tahkon frisbeegolf ry.

Kentän odotetaan valmistuvan viimeistään elokuussa

Kentän rakentaminen on jo aloitettu ja pelaamaan radalle päästään viimeistään elokuussa. Jos kaikki menee hyvin, niin on mahdollista, että jopa jo heinäkuussa on mahdollista päästä pelaamaan.

Kenttä sijoittuu Tahkonrinteiden yläosaan Panorama Bar:n ja Pehkubarin väliselle alueelle. Panorama Bar tulee olemaan kentän toiminnallinen keskus, jossa on ympäri vuorokauden käytössä WC-tilat, lähdevesipiste ja puttirange. Kierroksen voi aloittaa myös Tahkonportaiden yläpäästä, Länsirinteiden parkkipaikalta tai Pehkubaarista. Kesäaikaan ykkösväylälle voi myös siirtyä maisematuolihissillä sen aukioloaikojen puitteissa.

Tahko DiscGolfPark on ilmainen kaikille käyttäjille. Radalla on aikomus pelata Suomen Frisbeegolfliiton virallisia kilpailuja ja kentällä järjestetään myös muita tapahtumia.

”Tahkon maisemat ovat upeat ja tuskin missään on frisbeegolf-kenttää paremmissa olosuhteissa. Uskomme, että kenttä tulee olemaan suosittu sekä harrastelijoiden että kilpapelaajien keskuudessa”, kertoo Torvinen.

Kenttä on auki lumettoman ajan

Kenttä avataan keväällä lakialueen lumien sulaessa ja suljetaan syksyllä ennen laskettelukautta lumetuksen alkaessa. Kåäytännössä tämä tarkoittaa yleensä toukokuun alun ja lokakuun välistä aikaa.

Lisätiedot

  • Tahkon frisbeegolf ry:n puheenjohtaja/Projektipäällikkö Jussi Torvinen
  • jussi.torvinen@nordicsec.fi
  • 044 327 1413