Tahko Trial järjestetään ensimmäistä kertaa

Tahko Trail -polkujuoksu polkaisee juhannuksen käyntiin

Ensimmäistä kertaa Tahkolla järjestettävä polkujuoksutapahtuma Tahko Trail käynnistää juhannuksenvieton Tahkolla. Tahkon vaativissa maastoissa sekä Suomen pisimmillä portailla kiertelevä reitti on vetänyt paikalle noin 200 polkujuoksun harrastajaa. Tapahtuman keskuspaikka on ravintola Piazzan ja Sokos Hotel Tahkon välisellä keskusaukiolla. Reitti kiertelee Tahkon vaelluspolkuja ja matkan aikana kivutaan Tahkovuoren huipulle kahdesta eri suunnasta.

Talviset lumituhot on raivattu reiteiltä

Harvinaisen runsasluminen talvi aiheutti metsätuhoja Tahkon alueella ja puita kaatui myös vaellusreiteille erittäin paljon. Kuopion kaupunki ja metsänhoitoyhdistys ovat yhteistyössä maanomistajien kanssa kartoittaneet tuhoalueita ja nyt reitit on saatu raivattua käyttöön. ”Tykkylumen painosta kaatuneet puut toivat järjestäjillekin lisätöitä, sillä aluksi oli epävarmaa, miten reitit ehditään raivata auki. Onneksi kisareittiä ei tarvinnut muuttaa, vaan osallistujat pääsevät juoksemaan Tahkon parhailla poluilla. Viimeiset raivaukset tehtiin kisaviikolla”, kertoo tapahtuman promoottori Hannu Airila.

Kisassa ovat ennakkosuosikkeina Pajunen ja Närhi

Tahko Trail -kisassa yleisön mielenkiintoa nostamassa myös Suomen parhaita urheilijoita. Miesten sarjaan starttaa ennakkosuosikkina IFK Lidingön Jere Pajunen, joka mm. voitti keväällä Bodom Trail -kilpailun tehden samalla reittiennätyksen. Naisten puolella odotetaan IFK Göteborgin Anna Närhen ja Anttolan Urheilijoiden Henna-Riikka Haikosen käyvän kovimman voittokamppailun. Molemmat ovat tuttuja myös suunnistuksen puolelta, sillä Närhi voitti SM-kultaa suunnistuksessa toukokuussa samassa kisassa, jossa Haikonen sai pronssia.

Kilpailun starttaa 22.6.2018 klo 11.00 Piazzan aukiolta. Pitkän matkan (23 km) voittajia odotetaan maaliin klo 12.30 jälkeen. Viiden kilometrin sarjassa ensimmäiset saapuvat maaliin noin klo 11.30.

Lisätietoja

  • Tapahtumapromoottori
  • Hannu Airila¨050-3219714
  • info@tahkotrail.fi
  • www.tahkotrail.fi

Lisää Tahko Trialista