Tahko MTB:n reitti kulkee vaihtelvissa maisemissa.

Tahko MTB kerää jälleen yli 2000 pyöräilijää

Suomen suurin maastopyöräilytapahtuma Tahko MTB:hen on jälleen ilmoittautunut yli 2000 osallistujaa. Tapahtuma järjestetään 29. –30. kesäkuuta jo 20:nnen kerran ja kansainväliseen tapahtumaan saapuu pyöräilijöitä vähintään yhdeksästä maasta. Tapahtumaa on kehitetty muutamilla uudistuksilla.

Tahko MTB on noussut maastopyöräilijöiden joukossa klassikon asemaan. Tähän mennessä ilmoittautuneista 2075 pyöräilijästä 26,7 prosenttia on ensikertalaisia, mikä kertoo siitä, että tapahtumaan halutaan tulla aina vaan uudelleen ja Tahko MTB on muodostunut monille perinteeksi.

Isoin ulkomaalaisryhmä ovat virolaiset (34 osallistujaa) ja venäläiset (23 osallistujaa). Erityisesti venäläisten määrä kasvoi mukavasti tänä vuonna.

”Olemme iloisia, että Tahko MTB saa joka vuosi uusia ystäviä. Erityisen ilahduttavaa on, että tapahtumaan halutaan tulla uudestaan, monelle se on kesän odotettu kohokohta, jossa itsensä haastamisen ohessa tavataan tuttuja ja nautitaan hyvästä meiningistä. Sellaisena me haluamme tapahtuman pitääkin”, tapahtuman tuottaja Virve Nevalainen sanoo.

Jokaisessa järjestetyssä kilpailussa polkeneita pyöräilijöitä on yhdeksän.

Tapahtuma avataan MiniMTB:llä ja ysärihenkisellä Klassikkostartilla

Isoin lähtö tulee olemaan lauantain perinteinen 60 kilometrin matka, jolle lähdössä 1195 miestä ja 75 naista. Tapahtuma käynnistyy perjantaina klo 18, kun matkaan pääsevät sekä MiniMTB että 25 kilometrin retrohenkinen Klassikkostartti.

MiniMTB on lapsille tarkoitettu helppo,  4,4 kilometrin lenkki, joka on alun ja lopun osalta Tahko MTB- reitin mukainen. 20-juhlavuoden kunniaksi ajettavassa Klassikkostartissa halutaan tuoda esille  ensimmäisen vuonna 1999 järjestetyn Tahko MTB:n henkeä, ja lähtöön osallistuvien toivotaan käyttävän tuon ajan kalustoa ja kuoseja. Retrolähdössä aika ei ole tärkeintä, vaan nopeuden sijaan kilpaillaan parhaasta ysärihenkisestä pyörä ja kuski -kokonaisuudesta. Aika toki otetaan.

Retitille on tehty parannuksia

Reitille on tehty on pieniä parannuksia, joista merkittävin on laskuun Kinahmin taakse eli ns. Eskolantien lasku. Kinahmilta alas tullaan nyt Huuskon laskua, josta on tehty aikaisempaa laskua selkeämpi ja nopeampi. Laskussa on käytännössä kaksi ajouraa koko laskun ajan, mikä mahdollistaa ohittamisen. Kinahmin takana tullaan tielle hiukan eri kohdassa ja tiesiirtymä on lyhentynyt noin kilometrin. Eskolan huolto on muuttunut uuteen pihapiiriin, Lampelaan. Kinahmin osuus on lyhentynyt kaikkiaan noin 2,5 km.

”Tahko MTB:n tavoitteena on ollut koko olemassaolonsa ajan olla koko kansan maastopyöräilytapahtuma ja sitä se haluaa olla juhlavuonnakin. MiniMTB ja Klassikkostartti ovat paras mahdollinen startti Tahko MTB -henkeen perjantaina, ja lauantaina jatketaan tutuilla matkoilla ja samalla hyvällä fiiliksellä yöstä lähtien”, Nevalainen sanoo.

Lisätietoja tapahtumasta

  • Tahko MTB:n tuottaja Virve Nevalainen, 044 740 0074
  • Tahko MTB:n mediayhteys: Heidi Lehikoinen, heidi@tahkomtb.fi, 0406643093

 

Tahko MTB somessa:

  • Facebook: @tahkomtb
  • Instagram: @tahkomtb
  • Twitter: @tahkomtb

#tahkomtb #tahkomtb20vuotta #tahkomtb2018

Lue lisää Tahko MTB:stä