Tahkonportaat on jo saatu käyttöön

Tahkolla korjataan talven lumituhoja retkeilyreiteillä

Talven 2017-2018 lumimäärä oli erikoisalaatuisen suuri ja se aiheutti runsaita tuhoja metsäalueille. Raskas tykkylumi kaatoi puita ja monin paikoin retkeilyreiteillä on puunrunkoja hankaloittamassa polkujen käyttöä. Reittien raivaus on jo hyvässä vauhdissa ja esimerkiksi Tahkonportaat on täysin käytössä.

Tuhot olivat isoimpia mäkien lakialueilla

Eniten tykkylunta kertyi korkeille alueille, jollaisia Tahkon alueella ovat esimerkiksi Tahkonmäki, Välimäki, Nipanen ja Rahasmäki. Myös retkeilyreitit kulkevat mainituilla laajoilla mäkialueilla, joten reittien raivausympäristö on haastavaa.

Raivaustyöt etenevät koko ajan huolimatta hankalista olosuhteista. Huutavanholman reitin vapaa kulku aukeaa piakkoin ja kuuluisat Tahkonportaat on jo täysin käytössä.  

“Retkeilyreiteillä patikointi vaatii tällä hetkellä aitoa retkeilyasennetta, sillä kaatuneita puita on reiteillä vielä siellä täällä. Mutta toisaalta luonto on täynnä yllätyksiä ja se vaihtaa muotoaan jatkuvasti. Nyt voi nähdä yhden vaiheen luonnon kiertokulusta ja oikein asennoitumalla voi saada uudenlaisen retkeilykokemuksen”, summaa tilannetta Tahkon kyläyhdistyksen aktiivi Mari Hartikainen.

Tykkylumen aiheuttamia tuhoja raivataan moottorikelkkareitillä Tahkolla
Tykkylumen tuhoja raivattiin jo talvella 2018.

Lumituhojen raivaaminen on haastavaa myös johtuen laajan alueen useista maanomistajista. Jokaisella maanomistajalla on luonnollisesti oikeus hyödyntää kaatuneita puita haluamallaan tavoin ja tämän johdosta jokaisen maanomistajan kanssa täytyy käydä läpi raivaustöiden ehdot erikseen.

Lisätietoja

  • Mari Hartikainen, Tahkon kyläyhdistys
  • puh: 050 409 9622
  • rinnepelto@tahko.com

Tutustu alueen retkeilymahdollisuuksiin