Soitto soi Kuopion torilla

Siskotyttö-patsaan aukiosta virallinen katusoittopaikka

Jo perinteeksi muodostuneet Katusoittofestarit tarjoavat soittamisen, esiintymisen ja musiikillisten elämysten iloa Kuopion torilla perjantaina 25.5. Kuopion kesäkauden avajaisten yhteydessä. Samalla avataan Siskotyttö-patsaan aukio viralliseksi katusoitto- ja esiintymispaikaksi, jonne toivotaan lisää esiintyjiä torin 200-vuotisjuhlan kunniaksi. 

Festarien ideana on tarjota kaikille muusikoille kokemuksesta riippumatta mahdollisuus esiintymiskokemuksiin ja samalla tukea myös jatkokeikkojen saantia. Niinpä osallistujina on ammattimuusikkoja, muusikon uraansa käynnisteleviä  ja musiikin harrastajia. Kaikkia yhdistää esiintymisestä nauttiminen, mikä tarjoaa myös yleisölle hienoja kokemuksia.

Katusoittofestareilla soitto soi päivän ajan aamusta iltaan. Festarit järjestetään Siskotyttö -patsaan aukiolla perjantaina 25.5. kello 10.30-19.00.

Vuoden Katumuusikko palkitaan

Esiintyjien joukosta äänestetään myös Yleisön Suosikkiesiintyjä sekä tuomariston valitsema Vuoden Katumuusikko. Tuomaristossa toimivat muiden muassa  Katusoittofestareiden kummisedät Jaakko Kosunen ja Matti Sariola.

Viime vuonna komeat tittelit sekä keikat toritapahtumiin voittivat Tunteet-yhtye ja Kuopion Rytmipojat.

Lisäkeikkoja ravintoloissa ja tapahtumissa

Soitto ei välttämättä jää vain yhteen päivään, sillä  Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ja tapahtuman yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet varaamaan esiintyjien joukosta jonkun kesäkeikalle omaan tapahtumaansa tai ravintolaansa. Katusoittofestareita ovat jo tukemassa muun muassa  Salacavala, Isä Camillo ja Cafe Satama.

Yhteistyökumppanihaku hyvän mielen katumusiikkitapahtumaan on vielä käynnissä ja yritykset voivat osallistua paikallisten muusikoiden tukemiseen sitoutumalla keikkavaraukseen tai lahjakortilla.

Siskotyttö-aukiosta katusoittopaikka

Katusoittoa toivotaan Kuopion torille jatkossakin, sillä Katusoittofestarit avaavat Siskotyttö-patsaan aukion viralliseksi katusoitto- ja esiintymispaikaksi. Esiintymisvuoroa voi tiedustella torivalvojalta.

Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys tukee kesän aikana Siskotyttö-patsaalla esiintyviä niinsanotulla pohjakassalla, jonka tavoite on tuoda aukiolle enemmän esiintyjiä Kuopion kauppatorin 200-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Esitykset voivat olla tanssia-, musiikkia-, laulua, katuteatteria.

Katusoittofestarien esiintyjien haku on avoinna vielä 11.5. saakka osoitteessa www.kuopiontori.fi. Oman esiintymisvuoron Siskotyttö-patsaan aukiolle kesäksi 2018 voi varata torivalvojalta p. 044 718 5146.