Ruokafestareilla pohjoissavolaisia raaka-aineita

SATOA goes WILD on villiruokaa, tanssia ja musiikkia

15.-16. kesäkuuta järjestettävän SATOA goes WILD -ruokafestivaalin oheisohjelma on julkaistu. Viikonlopun ohjelmistossa on myös ravintoloiden järjestämää ohjelmaa, kuten työpajoja, syömiskilpailu ja musiikkiesityksiä. Uutena osiona ovat ruokadokumentit, jotka esitetään ohjelmaravintola Maximissa.

SATOA goes WILD -ruokafestivaali järjestetään 15.-16.6.2018 kello 12-20. Ruokafestivaali tekee yhdeksi viikonlopuksi Kuopion keskustasta festivaalialueen, jossa mukana olevat 10 paikallista ravintolaa tarjoavat pohjoissavolaisilla raaka-aineilla kruunattuja annoksia etukäteen ostettavaa festaripassia vastaan.

Vatanen ja Rajakallio mukana matkassa

Tapahtumapäivien aikana näyttelijä Jussi Vatanen kiertää SATOA goes WILD -pisteitä perjantaina kello 16-18 ja lauantaina kello 13-15 välillä. Hän tutustuttaa  myös mukanaan kulkevan bloggaajakaverin, Rami Rajakallion, tapahtumaan sekä kuopiolaiseen ruokakulttuuriin. Rajakallio on Suomen suosituimpiin matkailublogeihin kuuluvan kohteenamaailma.fi blogin kirjoittaja, joka tutustuu nyt kuopiolaiseen ruokakulttuuriin. Vatasen ja Rajakallion voitavata Wildin ravintolapisteissä  myös meet & greet -osioissa. Vatanen esiintyy  improvisaatioryhmä Stella Polariksen kanssa ohjelmaravintola Maximissa lauantaina kello 20 alkaen.

Jussi Vatanen johdattelee SATOA goes WILD -kävijät ja ruokabloggaaja Rami Rajakallion villimakujen maailmaan.

Dokumentteja ruoasta Maximissa

Uutena osa-alueena SATOA goes WILD yhdistää ruokafestariin myös ruokadokumentit. Ohjelman osana nähdään tänä vuonna 2 korkealaatuista ruokadokumenttia, hyönteissyömistä käsittelevä dokumentti Bugs (2016) sekä biodynaamiseen ruoantuotantoon sukeltava dokumentti Good Things Await (2014).

– Ruokadokumenttien yhdistäminen ruokafestareihin on nousussa oleva trendi, ja mielestäni se istuu myös Wildin ohjelmistoon varsin luontevasti. Tarkoitus olisikin kasvattaa tästä isompi osa tulevaisuuden festareiden ohjelmistoa.” kertoo ProAgrian tapahtumatuottaja-tiedottaja Jarkko Kääriäinen.

Ruokadokumentit nähdään ohjelmaravintola Maximissa. Dokumentit heijastetaan ennen paikalla sijainneen elokuvateatterin valkokankaalle.

Kulttuuria ja viihdettä ympäri kaupunkia

Muuta ohjelmaa ruokafestarin aikana tarjoavat muun muassa  How ´bout Lanttukukko -teos VB-valokuvakeskuksella sekä musiikkiesitykset J.V. Snellmanin kotipihalla, Houkutuksessa ja King’s Crownissa. Mustan Lampaan villiyrttityöpaja ja BowlD1nerin järjestämä kilpailu –  Eat Coxsonen-  tutustuttaa kilpailijat uusien raaka-aineiden pariin.

Lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa nähdään lauantaipäivän aikana J.V. Snellmanin kotimuseolla muun muassa  Jonna Aaltosen tanssiteoksessa Nti Ida sekä arkkitehtuurikoulu Lastun toteuttamassa työpajassa. Passia näyttämällä lisäksi saa ilmaisen pyöräkyydin Biketaxilla festaripisteiden välillä sekä pääsee tutustumaan ilmaiseksi niin J.V. Snellmanin kotimuseon näyttelyihin, joka on poikkeuksellisesti auki koko tapahtuman ajan.

Lisätietoja

SATOA goes Wild  koko oheisohjelma ja passilla saatavat edut löytyvät www.satoa.fi sivustolta.

SATOA goes WILD -festivaalipassin ennakkomyynti: lippu.fi. Festivaalipassin hinta on 42 euroa, ja se oikeuttaa 10 ruoka-annokseen, festariohjelmaan sekä useisiin etuihin Kuopion alueella festariviikonlopun aikana. Ennakkolipunmyynti loppuu 13.6.2018, ja jos lippuja jää, niitä myydään ”ovelta” Kuopion torille avattavasta lipunmyyntipisteessä hintaan 45 €.

Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / RuokaSavo -hanke. SATOA -tapahtumat ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. RuokaSavo-hankkeen tavoitteena on tehdä Pohjois-Savosta tunnettu ruokamaakunta valtakunnallisesti ja kansainvälisesti vuoteen 2020 mennessä.